12 extralegale voordelen om jaloers op te zijn

We willen allemaal wel eens verwend worden door onze baas. Deze bedrijven pakken uit met wel heel originele cadeaus.
#

1. Dogsitting

Geen babysit, maar dogsit voor het personeel van biotechnologiebedrijf Genentech. Als alle 11.600 werknemers hun hond meebrengen, kan dit best een kostelijke zaak worden.

2. Sabbatical

Bij elke 4 jaar anciënniteit zes weken verlof krijgen. Wie zou er niet willen gaan werken bij investeringsbedrijf Morningstar?

3. Duiklessen

Fans van duiken moeten gaan werken bij Chesapeake Energy, een van de grootste gasproducenten. Elke werknemer kan een duikdiploma halen (met perslucht).

4. Hybride wagen

IAS is een datamanagement specialist dat bedrijven groene oplossingen voorstelt voor hun IT-toepassingen. Trouw aan hun motto, proberen ze ook hun eigen werknemers milieubewuster te maken: zij krijgen 10.000 dollar subsidie als ze een hybride wagen kopen.

5. Propere nagels en mooi geschoren

Het personeel van het softwarebedrijf SAS kan er moeilijk onverzorgd bijlopen. Zij hebben een kapper, gezichtsverzorging en een nagelstudio ter beschikking.

6. Pokeren

Maandelijks organiseert Zynga een potje poker voor de stafleden. Helemaal zoals het moet: met professionele croupiers en tonnen prijzengeld. Geen wonder, Zynga is een spelletjesgigant op de sociale media.

7. Privéjet

NuStar Energy kocht een nieuwe privéjet. Elke werknemer kan er gebruik van maken. Maar misschien toch ook maar beter niet: in principe is het vliegtuig enkel voor noodgevallen, bijvoorbeeld voor een werknemer die dringend medische hulp nodig heeft.

8. Extra week verlof en zakcentje van 5.000 dollar

Dit is een leuke: 5.000 dollar en een extra week verlof voor werknemers die naar het buitenland gaan.

9. Gratis danslessen

Altijd al eens Zumba willen gaan doen? Of beter nog: je collega’s zien springen in een veel te spannende outfit. Intuit, een aanbieder van software en websitediensten, biedt voor zijn 7.000 werknemers Zumba, Pilates en andere dansen aan op hun bedrijfscampus. Ze krijgen ook 350 dollar om te gaan gymen.

10. Autohersteldienst

Geen tijd om naar de garage te gaan of het waterreservoir van je ruitenwissers bij te vullen? Op het technologiebedrijf Cisco is er tweemaal per week een autohersteldienst.

11. Servicedienst

De 12.000 werknemers van S.C. Johnson - bekend van kuisproducten zoals Duck en Pledge – kunnen voor bijna alles beroep doen op een servicedienst: boeken die over tijd zijn terugbrengen naar de bib, kleren bij de wasserij gaan halen … Je kan het zo gek niet bedenken, of ze doen het voor jou.

12. Opleiding helemaal terugbetaald

Dit is dan weer voor werknemers die wél tijd over hebben. Wie een opleiding wil volgen, krijgt de kosten helemaal terugbetaald van voedingsgigant J.M. Smucker. Komt misschien wel meer voor, maar bij J.M. Smucker is er zelfs geen maximumbedrag. De universiteit van Ohio is slechts 20 minuten van de hoofdzetel van het bedrijf vandaan.

(mr) - Bron: www.businessinsider.com  

30 mei 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook