Vorige

1 van 551

Volgende
Volgend artikel:

Shana maakte van haar passie haar beroep: Lead Character Artist

De job van buschauffeur iets voor een vrouw? 5x ja!

23 april 2018
Michèle, buschauffeur bij MIVB
"Onder mijn 8.800 collega’s bevinden zich mannen én vrouwen van alle leeftijden en culturen. Die diversiteit is in alle opzichten verrijkend.” (Michèle, buschauffeur bij MIVB)
Een bus besturen is allesbehalve een mannenjob. Op dit moment is zo’n 10% van de werknemers bij MIVB een vrouw. Zo ook Michèle, die buschauffeur is bij MIVB en meer vrouwelijke collega’s absoluut ziet zitten. Daarom somt zij hieronder 5 redenen op om buschauffeur te worden.

Want ja, de job van buschauffeur is ook voor vrouwen een fantastisch beroep, weet Michèle.

1. Mensen helpen

“Ik heb niet alleen het geluk om veel mensen te ontmoeten en hen naar school of het werk te brengen, ik draag ook mijn steentje bij aan de verbetering van de mobiliteit in Brussel”, aldus Michèle.

2. Opleiding op maat

“Voor ik aan de slag ging bij de MIVB had ik zelfs nog geen rijbewijs B. Dankzij de verschillende opleidingen ben ik nu een volleerd chauffeur”, glundert Michèle.

3. Aantrekkelijke loonvoorwaarden

“Naast een aantrekkelijk salaris en talrijke extralegale voordelen (maaltijdcheques, groepsverzekering, ziektekosten- en hospitalisatieverzekering…) krijgen we premies voor prestaties in het weekend”, voegt ze er aan toe.

4. Super collega’s

“Het klopt dat ik veel mannelijke collega’s heb, maar ik vind dat de wereld van de buschauffeurs veel veranderd is. We zijn boven alles vrienden en collega’s die elkaar helpen”, wete Michèle.

5. Multiculturele werkomgeving

“Eén van de grootste troeven van de MIVB is haar multiculturaliteit. Onder mijn 8.800 collega’s bevinden zich mannen én vrouwen van alle leeftijden en culturen. En die diversiteit is in alle opzichten verrijkend”, besluit ze.

VIDEO: Ook Nathalie getuigt …

 

Overtuigd? Wil ook jij graag een zinvolle job uitoefenen, in een leuke sfeer en onder aantrekkelijke voorwaarden? Ontdek hieronder dan de openstaande functies bij MIVB. Voor mannen én vrouwen!

(kv) - Bron: MIVB 

  • Jobs voor MIVB

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14940 andere jobs