Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 722

Volgende

De geheimen van een gelukkig leven

Wie 7 uur en 15 minuten per dag werkt, 20 minuten onderweg is van de eigen woonst naar het werk en ’s avonds thuiskomt om 17u42, is het gelukkigst.
#

Geluk zit in een klein hoekje. Een recente Britse rondvraag bij 4000 mensen peilde naar de criteria die mensen gelukkig maken. Zo blijkt dat men iedere nacht bij voorkeur zes uur en vijftien minuten onafgebroken slaapt.

Twee uur per dag met de kinderen spelen, twee buitenlandse vakanties per jaar en vijf huisgemaakte maaltijden per week gooien ook hoge ogen. Wat eveneens kan helpen om je dagelijks bestaan gelukkiger te maken, is uitgaan (een keer per week), soaps kijken (drie afleveringen per week) en sporten (vier keer per week).

Vier keer per week gaan winkelen, vier porties fruit of groente per dag en vier alcoholische consumpties per week blijken ook bij te dragen tot het geluk. De gelukkigste mensen brengen vier uur per dag door met hun partner en komen thuis van het werk om 17u42.

Gelukkig vs. niet gelukkig

De onderzoekers gingen ook na welke factoren mensen beletten om zich gelukkig te voelen. De helft van de ondervraagden beschouwde stress op het werk als het grootste probleem. Vier op tien liet zich vooral van zijn stuk brengen door relatieproblemen. Volgens de meeste mensen is vooral tijd doorbrengen met familie en vrienden de sleutel tot een gelukkig leven.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het zuivelbedrijf Yeo Valley. “Mensen worden niet zozeer gelukkig van dure vakanties of snelle auto’s, wel van de eenvoudige dingen in het leven, zoals goed slapen, een lekkere maaltijd en de tijd die ze doorbrengen met hun kinderen en partner”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De geheimen van een gelukkig leven

Werken
7 uur en 15 minuten per dag
Reistijd tot het werk
20 minuten
Thuiskomen van het werk
om 17.42u
Thuis zelfgemaakte maaltijd eten
5 keer per week
Eten afhalen
1 keer per week
Uit eten gaan
3 keer per maand
Lichaamsbeweging
2 uur en 45 minuten per week
Buiten zijn
2 uur en 49 minuten per dag
Met de kinderen spelen
2 uur per dag
Tijd doorbrengen met partner
3 uur en 58 minuten per dag
Tv-kijken
2 uur per dag
Avondje uit
1 keer per week
Alcoholische drankjes
4 per week
Weekendje uit
3 keer per jaar
Buitenlandse vakanties
2 per jaar
Shoppen
4 keer per maand
Onafgebroken slapen
6 uur en 15 minuten per dag

(mo) 

12 oktober 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook