Jobs met toekomst Vorige

1 van 335

Volgende

Canada zoekt spionnen

Een moderne spion moet jonger en intelligenter zijn dan z’n collega uit de Koude Oorlog. En hij moet beter (en vooral sneller) overweg kunnen met nieuwe technologische evoluties.

11 augustus 2010

Delen

Daniel Craig als James Bond

Dat blijkt uit een studie van de Canadese geheime dienst, die moet helpen om een heleboel openstaande vacatures in te vullen. “De meeste van onze geheimagenten gaan stilaan met pensioen. Hun job moet door jongere mensen worden overgenomen. Dat brengt een geheel nieuwe manier van werken teweeg”, aldus een insider. “Alles moet nu sneller, dieper en grondiger. De hoeveelheid te verwerken informatie is ook onnoemelijk veel groter geworden. Gelukkig merken we dat de jongeren tegenwoordig veel beter opgeleid zijn.”

CIA als voorbeeld

De Canadese geheime dienst wil graag zélf instaan voor die opleiding, naar het voorbeeld van de Sherman Kent School of Intelligence Analysis van de Amerikaanse CIA. “Analysten kunnen daar extra trainingen en cursussen volgen, volledig in de lijn van hun specialisatiegebied”, verklaart George Little, PR-officier van de CIA. “Op die manier blijft onze kennis en expertise ook binnen de eigen muren.”

Vereiste vaardigheden

Wat je allemaal moet kunnen om spion te worden? “In de eerste plaats moet je een grote hoeveelheid informatie op een erg korte tijd kunnen verwerken”, verraadt Little. “Je mag als analyst ook niet uitsluitend vertrouwen op de beschikbare tools. Het systeem heeft immers wel degelijk limieten.”

(kv) - Bron: The Globe And Mail National 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?