Adriaan Van den Hoof: 'Amai, wat verdien ik veel!'

We treffen Adriaan Van den Hoof na een opnamedag in Brugge voor de nieuwe reeks van Aspe. Adriaan vertolkt er voor het eerst een volwaardig personage.

26 augustus 2011

Delen

Adriaan Van den Hoof

Wat was je eerste job?

Mijn eerste betaalde job was er een met de Kakkewieten in de Liegende Doos. In dat programma van Bart Peeters op vtm moesten we met Dimitri Leue, Pieter en Tine Embrechts en co wat onnozel staan doen. Het was in die periode een show die z’n tijd ver vooruit was. Ook het ‘Jos Bosmans’-typetje is er ontstaan, de voorloper van de Jos Bosmans show in het Peulengaleis op Canvas.

Hoe ben je eigenlijk bij de Kakkewieten terecht gekomen?

Ik zat op het conservatorium samen in de klas met Dimitri Leue, zo ben ik vrij snel deel gaan uitmaken van de Kakkewieten. De Kakkewieten zijn eigenlijk ontstaan vanuit een soort toneeljeugdbeweging: ‘Tmuzertje’, Tom Lenaerts en Johan Terryn zaten toen in de leiding.

Wat was je eerste loon?

Goh, daar heb ik totaal geen idee meer van. Ik weet in ieder geval dat ik steeds dacht: “Amai, wat verdien ik hier veel!”. M’n eerste echte maandloon had ik in elk geval bij het toneelgezelschap tg STAN. Ik herinner me nog dat we toen een stuk van Molière speelden.

Wat zou je op carrièrevlak anders doen, mocht je de kans krijgen?

Ik zou een komische serie of een film maken. Ik zou de tijd nemen om samen te werken met de mensen die ik wil. Eigenlijk ben ik er nu al werk van aan het maken ...

(mr) – Foto: (kb) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?