9 absurde dingen waar miljonairs geld aan uitgeven

‘Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?’, zingen Samson en Gert in een van hun liedjes. Wel, bij deze miljonairs bleef het niet bij dromen. Zij gaven hun geld uit aan wel heel absurde dingen …
#

17.660 euro aan een verjaardagsfeest

Wie? Aaron Patzer, de uitvinder van Mint.com
Uitgave: Voor zijn dertigste verjaardag nodigde Patzer zijn vrienden uit voor een feestje. Het duurde een week en vond plaats op een catamaran op de Britse Maagdeneilanden.      

9.183 euro aan een maaltijd

Wie? Sean Parker is de medeoprichter van Napster en de eerste president van Facebook. Zijn fortuin wordt geschat op 1. 130 miljard euro.
Uitgave: Parker is gek op exclusieve kostuums en geniet ervan om op reis te gaan met een privéjet. Als miljardair staat hij gekend om het ‘verkwisten’ van geld aan diners, dure auto’s en vastgoed. Zo kocht hij ooit een landhuis van 14 miljoen euro in New York City.
En een landgoed zonder dure auto op de oprit, is natuurlijk geen zicht. Daarom trakteerde hij zichzelf op een elektrische sportwagen en een Audi S5.      

29 miljoen euro aan een tijdmachine

Wie? Jeff Bezos, oprichter van amazon.com
Uitgaven: Bezos ziet het grootst. Daar is zijn klokproject het goede voorbeeld van. Een tijdje terug is begonnen met het maken van een soort klok/teletijdmachine in een Texaanse grot. Het prijskaartje? 42 miljoen euro.      

102 miljoen euro om gouverneur te worden

Wie? Meg Whitman, ex-presidente en CEO van eBay
Uitgaven: In februari 2009 kondigde Whitman aan dat ze zich kandidaat zou stellen om gouverneur van Californië te worden. Ze spendeerde 102 miljoen euro aan haar verkiezingscampagne. Dat is meer dan eender welke politicus ooit deed in de Amerikaanse geschiedenis. Toch verloor ze van concurrent Jerry Brown …      

63.000 euro aan een fles champagne

Wie? Mark Cuban, medeoprichter van Broadcast.com.
Uitgave: In 1999 deed Cuban de grootste aankoop die een persoon ooit op zijn eentje deed: hij kocht een Gulfstream V jet voor 28 miljoen euro. Nadien kocht hij ook nog eens het grootste aandeel op van zijn favoriete basketbalploeg, The Dallas Mavericks. Hiervoor legde hij het bedrag van 28 miljoen euro neer.
Maar dat was nog niet alles. Voor enkele miljoenen organiseerde hij bovendien een ‘Mavericksparade’ en trakteerde hij zijn team op een fles champagne van 63.000 euro. Egoïstisch is hij niet, want als klant in een restaurant geeft hij obers makkelijk een fooi van … 14.000 euro!      

32 miljoen euro voor een jacht

Wie? Larry Page, medeoprichter van Google.com
Uitgave: Jachten zijn ‘in’ bij miljonairs. Ook bij Larry Page, die een jacht van 31 miljoen euro kocht. De jacht bezit een landingsplatform voor een helikopter, een sportzaal, tien suites en een crew van 14 mensen.      

51 miljoen euro voor een jacht met discotheek

Wie? Eric Schmidt, medeoprichter van Google.com
Uitgave:Zijn jacht is een van de hoogste ooit gebouwd. Het heeft een zwembad, een sportzaal en kan omgetoverd worden tot een discotheek.      

30 miljoen euro voor een golfclub

Wie? Larry Ellison, uitvinder van oracle.com
Uitgave: Eerder dit jaar gaf hij maar liefst 30 miljoen euro uit aan vastgoed. Hij kocht een woonst met zestien kamers en een golfterrein!      

45 miljoen euro voor zijn favoiete sportteam

Wie? Paul Allen, miljardair en medeoprichter van Microsoft
Uitgaven: Hij bezit twee sportteams die hij opkocht voor 45 miljoen euro, The Seatle Seahawks en The Portland Trail Blazers. Nadien bouwde hij meerdere musea voor zijn idolen. Maar bij deze man rijkt zijn interesse verder dan enkel sport. Zo kocht hij een Russisch gevechtsvliegtuig. Een van de zoveel al in zijn collectie van WO2 vliegtuigen.    

15 juli 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook