8 jobs met werkzekerheid anno 2019

18 juli 2016
Foto door Fancycrave via Unsplash
De melkmannen werden aan de kant geschoven door de koelkasten, de schillenboeren door de vrachtwagens en het elektriciteitsnetwerk deed het beroep van lantaarnopsteker verdwijnen. De arbeidsmarkt verandert aan een razendsnel tempo, maar in deze jobs zit je zeker nog een tijdje goed.

1. Operator

Ofwel: de mens achter de machine. Je belangrijkste taak: ervoor zorgen dat de kwaliteit van alles wat buiten gaat, perfect is. Je bedient hightech productiemachines en zorgt ervoor dat ze doen wat ze moeten doen.

2. HR-consultant

Heb je de job van je leven gevonden? Als HR-consultant doe je net hetzelfde voor anderen. Je doel op het werk is om de perfecte match te vinden tussen bedrijven en talenten. Je bent voortdurend met mensen bezig, en probeert alles over hen te weten te komen. Kortom: mensen helpen én gelukkig maken. Heerlijk, toch?

3. Chauffeur

Kan je genieten van een lange rit op de baan? Dan is de job van chauffeur misschien wel je ding. De mogelijkheden zijn trouwens eindeloos: personen van punt A naar punt B brengen, of een klein pakje van een winkel naar een klant voeren. Als chauffeur kun je heel wat kanten uit: letterlijk én figuurlijk.

4. Secretaresse / secretaris

Of mooier gezegd: een job in de administratie en onthaal. Ben je een held met alle Microsoft Office programma's? Weet je als geen ander hoe je facturen, verslagen en dossiers moet klasseren. En hou je van een leuke babbel met mensen? Jij staat de klanten van het bedrijf te woord met één brok enthousiasme. Sympathieke, administratieve duizendpoten blijven onmisbaar.

5. Technieker

Als technieker waak je over de productieprocessen van een bedrijf. En dat doe je door continu te sleutelen aan machines en installaties. Met je uitzonderlijke kennis over PLC, elektriciteit en pneumatica zorg je dat het hart van een bedrijf blijft kloppen.

6. Arbeider in de bouw

Steek je graag je handen uit de mouwen? Dan is een job in de bouw misschien wel wat je zoekt. Een huis bouwen, de bijzonderste panden renoveren of nieuwe business units optrekken? Met een job in de bouw zie je ook echt resultaat van je werk, en dat motiveert. Elke dag opnieuw.

7. Heftruckchauffeur

Of reachtruckchauffeur. Zolang het maar op wieltjes loopt, ben je gelukkig. Of je nu producten laadt, lost, verplaatst, stockeert of orders pickt: het belangrijkste is dat je producten en ladingen tijdig op de juiste plek geraken. Zonder blutsen, natuurlijk.

8. Customer service

De klant is je beste vriend en daar doe je ook alles voor. Je bent vriendelijk en je zet alles in teken om het je klant naar wens te maken. En of je dat nu doet via telefoon, mail, social media of een chatbox: vriendelijkheid is je topprioriteit. Een job als callcentermedewerker, televerkoper of klantendienstmedewerker, dat is helemaal je ding.

(dt/em) - Bron: ASAP 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16725 andere jobs