10 creatieve jobs, voor elk wat wils

Geen duidelijk beeld van waar je naartoe wil met je carrière, maar het moet 'iets creatiefs' zijn? Dan bestaat de kans dat (een van) de volgende 10 beroepen misschien wel jouw ding zijn. Een overzicht van enkele jobs waar creativiteit centraal staat.
#

Je hoeft echt geen muzikant, ontwerper of acteur te zijn om dagelijks creatief te kunnen bezig zijn. Creativiteit draait er onder meer om dat je problemen op nieuwe manieren kunt oplossen, een vaardigheid die in zowat iedere industrie van pas komt. Dus ongeacht je persoonlijke voorkeur of sterktes, er bestaat wellicht wel een job met voldoende creativiteit die perfect bij je past.

1. Marketeer

Als marketeer laat je mensen kennismaken met producten, organisaties en merken. Je verdient geld met het luidop bedenken van onconventionele ideeën om een dienst te verkopen, het maken van aantrekkelijke campagnes en het uitdokteren van verschillende strategieën om een boodschap over te brengen.

2. Videospelletjesontwerper

Videogameontwikkelaars vinden werelden van begin tot einde uit waar miljoenen gamers bijna dagelijks in vertoeven. Een creatief vermogen en artistieke talent komen handig van pas om originele concepten, lay-outs en spelregels te ontwikkelen.

3. Make-up artist

Het menselijke gezicht (en lichaam) is het werkterrein van visagisten. Of je nu een model moet laten stralen of die perfecte teint aan een bruid moet geven, als make-up artist moet je ervoor zorgen dat iedereen, in welke situatie ook, er op z'n paasbest uitziet.

4. Evenementplanner

Een geweldig feest organiseren vergt de nodige creativiteit. Je moet de juiste locatie vinden, de perfecte cocktails bedenken en ervoor zorgen dat de genodigden zich amuseren. Kortom, jij moet maken dat het ganse plaatje klopt. Het coördineren van events is perfect voor een sociaal iemand die niets liever doet dan samenwerken met anderen en originele ideeën bedenken.

5. Grafisch vormgever

Grafische designers communiceren met beelden. Of je nu een cover van een album ontwerpt, een website creëert of een advertentie op punt zet, je hebt een bovengemiddeld gevoel voor esthetiek.

6. Muziekproducer

Muzikaal talent, maar geen zin om zelf in de schijnwerpers te staan? Als muziekproducer meng je jouw kennis van de muziekindustrie met je expertise van geluidsproductie om nummers te ontwikkelen waarmee je een bepaalde doelgroep bereikt.

7. Landschapsarchitect

Landschapsarchitecten houden zich bezig met het ontwerp, de planning en de omvorming van de indeling van terreinen zoals parken, tuinen, openbare ruimten, sportvelden, recreatieterreinen etc. Dat ze hiervoor af en toe buiten polshoogte moeten gaan nemen, is uiteraard deel van de job.

8. Social Media Manager

Sociale media fans houden van het tempo waarmee nieuwe technologieën zich voortdurend ontwikkelen. Jouw creativiteit komt van pas bij het spotten van de nieuwste trends, het omarmen van de nieuwste platformen en het uitzoeken van de manier waarop een nieuwe tool jouw werkgever het best kan dienen.

9. R&D chefkok

Originele gerechten toveren op mooi opgemaakte borden. Het is niet iedereen gegeven om iedere week opnieuw unieke smaakcombinaties uit te vinden. Of je nu een nieuw gerecht bedenkt, een vriesmethode perfectioneert of een klassieker wil herformuleren op een nieuwe manier: je houdt gewoonweg van experimenten, uitvinden en smaaktesten. Vooral dat laatste!

10. Freelancer

Om je creativiteit in je job maximaal aan bod te laten komen, moet je groot denken, nieuwe invalshoeken uitproberen en in het algemeen je 'dood werken'. Volharding is niet het meest aantrekkelijke woord, maar het is zeker het belangrijkste ingrediënt voor de succesvolle creatieve freelancer.

(nm) – Bron: Blog.brazencareerist.com 

25 juni 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook