Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 852

Volgende

Zo stellen werknemers zich de post-corona wereld voor

zich post-corona voorstellen
Over hoe het post-coronatijdperk er op de werkvloer uit zou kunnen zien, is al heel wat inkt gevloeid. Maar hoe stelt de werknemer zélf zijn werk voor na de coronacrisis? Het Amerikaanse uitzendbedrijf ManpowerGroup ging op onderzoek.

De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt en onze manier van werken grondig dooreengeschud. Niet alleen bij ons maar ook in de rest van de wereld stellen werknemers zich de vraag hoe hun professionele leven er na Covid-19 zal uitzien. Een grootschalige enquête onder meer dan 8.000 actieve werknemers in 8 landen (waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten) bracht de nodige verheldering.

1. Job(on)zekerheid

De coronacrisis heeft ontegensprekelijk een grote impact gehad op het professionele leven van heel wat werknemers: zo’n 93% van de ondervraagde werknemers geeft toe dat de pandemie hun carrière effectief beïnvloed heeft.

Jobzekerheid is, naast een goede gezondheid, voor velen een streefdoel. Zo’n 91% wil ook na de coronacrisis hun huidige baan graag behouden. Om dat te bereiken zet 89% in op het verbeteren van hun jobskills.

Lees ook: 6 manieren om je job (tijdens corona) veilig te stellen

2. Professionele way of life

Bijna de helft van de ondervraagden (43%) denkt dat een voltijdse 9-to-5 aanwezigheid op kantoor niet meer van toepassing zal zijn. Vooral hybride werken, dat zowel telewerk als kantoorwerk combineert, lijkt voor velen het nieuwe normaal. Al hangt alles wel af van je jobfunctie: niet elk type werk kan van thuis uitgevoerd worden.

Lees ook: Kantoor gaat van werkplek naar ontmoetingsplek

3. Goedbetaalde helden

De coronacrisis heeft heel wat beroepen de nodige erkenning en herwaardering gegeven. 76% vindt dan ook dat zij die essentiële beroepen uitoefenen best wel beter betaald mogen worden.

4. Vaardigheden

Digitaal is het nieuwe normaal. Het aanleren van digitale vaardigheden is de sleutel tot een succesvolle en futureproof professionele carrière. Toch worden ook persoonlijke en menselijke vaardigheden, de zogenaamde soft skills, steeds belangrijker.

Lees ook: De 5 meest gevraagde soft skills

(fd/mr) - Meer info? Download het volledige rapport.

4 januari 2021
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook