Vorige

1 van 170

Volgende
Volgend artikel:

Kan je bij thuiswerken overuren betaald krijgen?

Wat zijn de nadelen van thuiswerken?

7 januari 2009
Als je thuiswerkt, kunnen je collega’s of baas soms denken dat je misbruik maakt van de situatie en niet echt aan het werk bent. Deze reacties komen waarschijnlijk omdat ze geen zicht hebben op het werk dat je thuis doet.

Wat je zeker kan doen, is duidelijk vertellen hoe jouw dag eruit ziet en met welke dingen je bezig bent. Probeer hier zo open en eerlijk mogelijk over te zijn.
Zorg ook dat je steeds bereikbaar bent op je thuiswerkdagen, zodat ze niet het gevoel hebben dat je niet aan het werk bent.

Mensen staren zich al vlug blind op de voordelen die thuiswerken biedt, maar vergeten vaak de consequenties die een dergelijke beslissing met zich meebrengt.

Als je de enige bent in de afdeling of het bedrijf die thuis werkt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat het niet in de bedrijfscultuur zit ingebakken. In dat geval is het moeilijk om deze perceptie aan te passen.
Jouw baas kan hier ook een actieve rol in spelen door het op een open manier te bespreken en jouw keuze voor thuiswerk op een constructieve wijze toe te lichten.

Met dank aan Ilse Claes, arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14898 andere jobs