Vorige

1 van 917

Volgende
Volgend artikel:

Dankzij corona voelen we ons beter in onze job

Waarover klagen werknemers het meest?

17 februari 2011
Stakingen zijn tegenwoordig schering en inslag. Wij vroegen ons af waar werknemers het meest van wakker liggen.
Qu'est-ce qu'il fait froid ici !

Te hoge of te lage temperatuur op kantoor zo blijkt. De International Facility Management Association doet bij haar leden jaarlijks onderzoek naar de grootste klachten op het werk. Te veel lawaai, te weinig plaats en ongewenste geuren zijn altijd toppers.

Te koud / warm

Maar verzuchtingen over de temperatuur in de bureaus spannen de kroon. Klachten over te koud of te warm houden meestal gelijke tred, het hangt van jaar tot jaar af wat het meest stoort. Klachten over te warm komen het meest voor in de onderwijswereld.

Grafiek IFMA           

Volgens de IFMA zorgen verbeteringen in de thermische installaties voor hogere tevredenheid en productiviteit van de werknemers. Daar zal wel iets van aan zijn, maar we zullen dit ook wel met een korreltje zout moeten nemen aangezien de IFMA leveranciers van airco en andere thermische installaties bundelt.

De IFMA ontdekte ook dat werkgevers in deze crisistijden de kantoren in de winter minder verwarmen om zo energiekosten te besparen, en ook in de zomer laten ze de airco minder snel opslaan zo bleek.

In welke seizoen klagen werknemers het meest?

Wanneer de temperatuurklachten meer in detail worden onderzocht, blijkt dat de meeste klachten in de winter binnenkomen (te koud). In de zomer klagen de werknemers dat het te warm is op kantoor. In de lente en herfst houden “te koud” en “te warm” gelijke tred.

Grafiek IFMA           

(mr) - Bron: IFMA             

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17370 andere jobs