De 7 grootste sterktes van een jobhopper
Als jobhopper heb je enkele grote sterktes die anderen niet hebben.
Het zal je niet verbazen: als je op vijf jaar tijd al even vaak van baan bent veranderd, ziet geen enkele baas je nog graag komen. Jobhoppers worden dikwijls gezien als wispelturig, onbetrouwbaar en onvoorspelbaar. Anciens zijn dan weer standvastig, loyaal en betrouwbaar. Maar of dat garant staat voor een succesvolle carrière is zeker niet gezegd. Meer nog: té lang blijven plakken op één post doet soms meer kwaad dan goed …
Andere job? We willen wel, maar doen geen moeite
Lees ook: Hoe trouw blijven werknemers hun werkgever gemiddeld?
Maar wat is dan té lang blijven? Vijf jaar, tien jaar of mogen het er gerust twintig zijn? Als je hogerop wilt raken, is het aangeraden om niet langer dan vijf jaar in één functie te blijven hangen. Zo blijft het competitiebeestje in je wakker maar leer je wel genoeg bij om een hogere functie aan te kunnen.
Als je geen kans maakt op een promotie en toch een trede hoger op de ladder wil klimmen, wacht je best niet tot die ‘magische’ vijf. Begin al na vier jaar uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. De reden? De zoektocht naar een nieuwe job kan behoorlijk tijdrovend zijn en sommige functies zijn zo in trek dat de kans reëel is dat je vaak (net) niet gekozen wordt.
Elke dag keuze uit duizenden jobs! Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past
(dt/em)
28 januari 2022Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Als jobhopper heb je enkele grote sterktes die anderen niet hebben.
Er zijn heel wat redenen waarom mensen van job willen veranderen én terugkeren. Wij zochten drie ervaringsdeskundigen op.
Jobhoppen kan een professionele levenswijze zijn, al hou je best wel rekening met de voor- en nadelen...
Het leven is te kort om in een job te blijven die niet bij je past. Stel jezelf regelmatig 3 vragen om erachter te komen of jouw job nog de juiste voor je is.
Na een jaar bij haar eerste werkgever besloot Tine om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar... “hoelang moet je bij je eerste werkgever blijven?”
Op zoek naar een job? Dan wil je natuurlijk een goede eerste indruk maken...
Solliciteren is soms een job op zich. Maar hoe pak je het aan als je nog ergens aan het werk bent? Hoe zorg je dat je geen problemen krijgt op je huidige job?
Ben je benieuwd of je loon voldoende is? Dit is de ideale checklist om te achterhalen of het tijd is om aan de onderhandeltafel te gaan zitten.
Corona heeft veel veranderingen teweeggebracht in de jobmarkt én in de hoofden van mensen. Wat speelt mee om al dan niet voor een carrièreswitch te gaan?