Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 810

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

Moet je lang bij je eerste werkgever blijven?

tine_dtv
“Ik had schrik om tot de categorie van ‘jobhoppers’ te horen." (Tine Verdegem, HR-officer bij Breex)
Tine Verdegem (25) is sinds twee jaar afgestudeerd in de richting officemanagement aan Arteveldehogeschool. Al snel had ze haar eerste job te pakken. Na een jaar bij haar eerste werkgever besloot ze om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat was geen gemakkelijke keuze. Toen stelde ze zich de vraag: “Hoelang moet je bij je eerste werkgever blijven?”

“Eigenlijk is het normaal om snel te veranderen na je eerste job”, geeft Tine nu als antwoord op die vraag. “Het is je allereerste aanraking met het werkveld, het is een hele nieuwe wereld die je nog niet kent. Je krijgt wel al een goed beeld van een job aan de hand van een jobomschrijving of vacature, maar door dan effectief in het werkveld te staan, kun je je een beter beeld vormen van wat je wel en niet wilt doen.”

Ze stelt wel dat een stage hierbij veel kan helpen. “Toen heb ik bijvoorbeeld ontdekt dat ik meer sociaal contact wil in plaats van achter de schermen de dienstverlening voor klanten te doen.” Al geeft ze wel aan dat een stage toch anders is. “Van een stage weet je dat het tijdelijk is, een job is veel permanenter.”

Lees ook: Een stage verhoogt je aanwervingskansen

“Als je afstudeert en direct een vaste positie aanneemt die je tien jaar doet, dan raak je vastgeroest. Na al die tijd is het moeilijker om nog te switchen naar een andere job. Je raakt die job ook gewoon. Het vraagt lef om het vertrouwde te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Sprong in het diepe

Zelf was ze eerst nog niet overtuigd dat ze het lef had om te veranderen. “Natuurlijk was ik ook onzeker toen ik besloot te veranderen van job. Vooral omdat ik dacht dat het slecht op mijn cv zou staan. Ik had schrik om tot de categorie van ‘jobhoppers’ te horen. Het voelde ook onwennig aan want ik had een bepaalde periode in mijn hoofd dat ik ‘moest’ blijven werken bij mijn eerste werkgever. Een soort van maatschappelijke druk, zeg maar. Het voelde alsof het niet sociaal aanvaard werd om zo snel te veranderen.”

“Nu ik de sprong heb gewaagd, besef ik dat het zowel mijn persoonlijke als professionele groei ten goede is gekomen.” Tine werkt nu als HR-officer bij Breex, een bedrijf uit Lokeren dat kmo’s helpt te digitaliseren. Graag vertelt ze ons over haar sprong in het diepe. “Ik voel mij veel zelfzekerder in het werkveld en in de keuzes die ik maak. Dankzij de jobverandering heb ik bepaalde opportuniteiten gekregen die ik niet gekregen zou hebben als ik niet had durven te springen. Ik heb nieuwe talenten en vooral mezelf ontdekt. Ik ben best trots op mezelf dat ik op zo’n jonge leeftijd zo’n een belangrijke keuze heb durven te maken.”

10 signalen: Tijd voor een nieuwe job?!

Ten slotte geeft Tine een goede raad mee voor wie twijfelt. “Het is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar mocht ik teruggaan in de tijd dan zou ik mezelf vertellen niet bang te zijn voor de mening van anderen. Doe wat je gelukkig maakt en laat je niet tegenhouden door het onbekende!”

Go for happy! Vind de job van je leven tussen de duizenden jobs op Jobat.be...

(Lise Verdegem) - Bron: Go for happy Magazine

27 december 2021
Anderen bekeken ook