Vorige

1 van 127

Volgende
Volgend artikel:

Waar wonen de best betaalde Belgen?

Vrouwen kelderen zélf hun carrièrekansen

11 februari 2010
De discussie over gelijke arbeidskansen voor mannen en vrouwen is continu aan de gang. Toch blijven vrouwen denken dat mannen meestal een streepje voor hebben.
vrouw vs. man

Mannen schatten de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt hoger in dan vrouwen. Deze opmerkelijke conclusie trekt het consultancybureau Bain & Company na de bevraging van 1.800 werknemers. Meer dan de helft van hen bekleedt zelf een topfunctie.

Junior- vs. seniorfuncties

Opvallend is de verschillende inschatting die wordt gemaakt bij juniorfuncties en bij topposities, stelt Managersonline. Voor een doorsnee carrière schatten mannen en vrouwen hun kansen bij een sollicitatie wel even hoog in. Wanneer het gaat over een hogere positie, zakt de moed heel wat vrouwen in de schoenen, zelfs wanneer ze over goede kwalificaties beschikken.

De meerderheid van de mannen verwacht nochtans niet dat vrouwen minder kansen krijgen om zo’n managementfunctie te bekleden. Wanneer de inspanningen die bedrijven ondernemen om vrouwen naar de top te krijgen worden geëvalueerd zijn zowel mannen en vrouwen teleurgesteld. Zelfs in bedrijven met een diversiteitsbeleid blijft een gunstig effect volgens hen uit.

(ab)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17395 andere jobs