Stageplaats
Vorige

1 van 59

Volgende

Stage verhoogt aanwervingskans

Wat velen al langer dachten, is nu ook wetenschappelijk aangetoond: een stage verhoogt voor een pas afgestudeerde de kans om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek.

Het waren onderzoekers van de UGent en de KU Leuven die recent de test deden. Zij stuurden cv’s en motivatiebrieven van twee fictieve kandidaten voor 624 echte vacatures. Deze kandidaten waren pas afgestudeerden met slechts één verschil: hun stage-ervaring via de universiteit.

De gevolgen lieten zich raden: de kandidaten die een stage-ervaring konden voorleggen, kregen bijna 13 procent meer uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek dan de kandidaten zonder. Het vermelden van een stage bleek ongeveer even lonend voor mannen als voor vrouwen.

Vooral bij menswetenschappen

De onderzoekers stelden voorts vast dat het effect van een stage op het cv meer uitgesproken lijkt voor afgestudeerden uit de menswetenschappen (26 procent meer uitnodigingen na een stage) dan voor degenen uit de exacte wetenschappen (7 procent meer).

Een stage had ook meer effect als de kandidaat een kort cv voorlegde (20 procent meer) dan bij een uitgebreid cv (7 procent meer). Al konden de onderzoekers niet uitsluiten dat deze laatste verschillen bij toeval werden vastgesteld.


(wv) - Bron: MARK Magazine

17 juli 2019
Aanbevolen jobs
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook