Pizza’s bezorgen aan 22.000 euro per uur

10 november 2010
Domino’s Pizza bestaat 25 jaar op Japanse bodem en wil die verjaardag op gepast wijze vieren. De pizzaketen zal één nieuwe deeltijdse medewerker maar liefst 2,5 miljoen yen (of 22.000 euro) per uur betalen.

De kandidaat moet slechts aan één vereiste voldoen: hij of zij moet ouder zijn dan 18 jaar. Iedereen die interesse heeft, kan voor het baantje solliciteren.

Het gemiddelde uurloon in Japan bedraagt iets minder dan 1000 yen (net geen 9 euro). De sollicitatieformulieren voor de vetbetaalde job stromen dan ook binnen. “We zijn verrast over de hoeveelheid reacties die we krijgen”, meldt de woordvoerder van het bedrijf.

Volgens critici zou Domino’s Pizza het geld beter gebruiken om het salaris van alle bestaande medewerkers een beetje op te krikken. De marketingstunt zal volgens velen ook een pak meer geld opleveren dan wat ze heeft gekost.

De pizzatent deelt ook nog andere cadeautjes uit. Alle Japanners die geboren zijn op 30 september 2010 krijgen 25 jaar lang een gratis pizza op hun verjaardag.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook