Liefde en seks
Vorige

1 van 92

Volgende
Volgend artikel:

Een relatie op het werk: de do’s en don’ts

Piloot en stewardess het meest sexy

Uit een onderzoek van de Nederlandse jobsite NationaleVacaturebank.nl blijkt dat de beroepen piloot en stewardess met voorsprong het meest sexy zijn.
#

Maar liefst 20 procent van de ruim duizend respondenten is van mening dat piloot het aantrekkelijkste mannenberoep is. Een kwart van de bevraagden (24 procent) vindt voor vrouwen het beroep stewardess het aantrekkelijkst.

'Echte' mannenberoepen het meest sexy

Top 5 sexy mannenberoepen

  1. piloot
  2. militair
  3. brandweerman
  4. barman
  5. strandwacht

De onderzoekers vergeleken elf veelvoorkomende mannen- en vrouwenberoepen. Het meest populair bij de mannen zijn beroepen die verantwoordelijkheid en autoriteit uitstralen. Na piloot volgen in de top vijf ook nog militair (18 procent), brandweerman en barman (elk 10 procent), strandwacht (9 procent) en arts (7 procent).

“Klaarblijkelijk zijn de ‘echte’ mannenberoepen het meest sexy”, zegt Mark Borgman van NationaleVacaturebank.nl. “Het lijkt erop dat men bij vrouwenberoepen uiterlijk vertoon belangrijk vindt en bij mannenberoepen verantwoordelijkheid.”

Uniform spreekt tot de verbeelding

Top 5 sexy vrouwenberoepen

  1. stewardess
  2. model
  3. secretaresse
  4. advocate
  5. politieagente
   

De meest sexy vrouwenberoepen zijn – na stewardess – model (16 procent), secretaresse (14 procent), advocate (11 procent) en politieagente (7 procent). Mark Borgman: “Het uniform van stewardessen lijkt zeer tot de verbeelding te spreken. Bovendien moeten stewardessen altijd verzorgd voor de dag komen. Dat geldt ook voor de modellen, die op de tweede plaats staan.” Een invloedrijk vrouwenberoep zoals directrice scoort dan weer opvallend laag.

28 procent van de respondenten vindt een functie met verantwoordelijkheid het meest sexy. Daarna volgen functies met veel beslissingsvrijheid. Macht staat vreemd genoeg op de laatste plaats. “In films heeft men het vaak over de erotiserende werking van macht, maar die wordt in ons onderzoek dus niet bewezen”, aldus Borgman.

(mo)            

3 november 2010
Anderen bekeken ook