Vorige

1 van 118

Volgende
Volgend artikel:

5 vragen over je quarantaine als werknemer

Op maandag zijn we massaal ziek

12 november 2009
Tot nog toe heeft de Mexicaanse griep nog niet veel slachtoffers gemaakt. Maar als er zieken vallen, is dat wellicht op maandag.

Meer dan een derde van het ziekteverlof wordt namelijk op maandag genomen. Op vrijdag valt daarentegen amper 3 procent van alle ziektemeldingen. Dat zegt onderzoek van Mercer bij 11.000 werknemers.

De maand waarin werknemers zich het vaakst ziek melden is dan weer januari. Die maand blijft iedereen gemiddeld een halve dag thuis. Vooral 3 en 4 januari zijn populaire dagen om niet te komen opdagen. Vorig jaar bleef die dagen 5 procent van alle werknemers thuis uitzieken.

“Zich ziek melden op maandag en frequente korte afwezigheden kunnen wijzen op een lage motivatie van de werknemer. Het kan ook wijzen op een laag moreel bij een bepaald team of departement”, zegt Phiroze Bilimora van Mercer.

Een vierde van de afwezigheden worden geweten aan aandoeningen zoals rug- en gewrichtspijn. Andere populaire redenen zijn verkoudheid, griep en andere virale ziektes (17 procent). Stress zorgt er dan weer voor dat werknemers langere tijd wegblijven.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17353 andere jobs