Bazen Vorige

1 van 360

Volgende

Online gamer is goede manager

De zakenwereld wordt steeds dynamischer en lijkt steeds meer op een computerspel. Daarom zouden gamers betere managers zijn.

9 augustus 2019

Delen

Online games spelen, verbetert je leiderskwaliteiten.

Online multiplayer games en simulaties spelen een belangrijke rol bij leiderschapsontwikkeling en managementontwikkeling. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek bij leiders van online teams en van gamers die teams leiden bij IBM.

De studie toont aan dat teamleiders in online games drie kenmerken hebben die belangrijk zijn voor toekomstige leidinggevenden: snelheid, de bereidheid om risico's te nemen en het besef dat leiderschapsrollen slechts tijdelijk en contextgebonden zijn.

Twee aspecten van de online omgeving zijn interessant voor ondernemingen. Ten eerste worden gamers aangezet om met hun team bepaalde doelstellingen te realiseren, zonder dat daar geldelijke beloningen tegenover staan. Bovendien is er volledige transparantie over de capaciteiten en de prestaties van alle teamleden. Hierdoor kan een taak steeds aan het meest geschikte teamlid toegewezen worden.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?