Vorige

1 van 386

Volgende
Volgend artikel:

6 soorten bazen en hoe ermee om te gaan: dé handleiding

Online gamer is goede manager

9 augustus 2019
De zakenwereld wordt steeds dynamischer en lijkt steeds meer op een computerspel. Daarom zouden gamers betere managers zijn.
Online games spelen, verbetert je leiderskwaliteiten.

Online multiplayer games en simulaties spelen een belangrijke rol bij leiderschapsontwikkeling en managementontwikkeling. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek bij leiders van online teams en van gamers die teams leiden bij IBM.

De studie toont aan dat teamleiders in online games drie kenmerken hebben die belangrijk zijn voor toekomstige leidinggevenden: snelheid, de bereidheid om risico's te nemen en het besef dat leiderschapsrollen slechts tijdelijk en contextgebonden zijn.

Twee aspecten van de online omgeving zijn interessant voor ondernemingen. Ten eerste worden gamers aangezet om met hun team bepaalde doelstellingen te realiseren, zonder dat daar geldelijke beloningen tegenover staan. Bovendien is er volledige transparantie over de capaciteiten en de prestaties van alle teamleden. Hierdoor kan een taak steeds aan het meest geschikte teamlid toegewezen worden.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16725 andere jobs