Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 817

Volgende
Volgend artikel:

6 misverstanden over uitzendwerk

Jobwissel wordt win-win voor velen

Isabelle De Beys in het midden, tussen haar collega's van het 'Be Happy at Work'-team.
Sommige kansen dienen zich maar één keer aan. Ook als je een leuke baan hebt, die helemaal in de richting van je studies en interesses ligt, is het soms slim om in te gaan op een niet-alledaagse opportuniteit. Dat bewijst het traject van Isabelle De Beys van de Nationale Loterij. Zij was juriste en schoolde zich om tot preventieadviseur. “Ik ben ontzettend blij dat ik de sprong waagde en nieuwe kansen kreeg binnen de onderneming.” Haar carrièrewending gaf ook andere collega’s de gelegenheid om in een nieuwe functie te stappen of aan hun bestaande job nieuwe dimensies toe te voegen.
jobwissel
Isabelle De Beys in het midden, tussen haar collega's van het 'Be Happy at Work'-team.

“Ik werk nu vijftien jaar bij de Nationale Loterij”, vertelt Isabelle. “De eerste tien jaar was ik hier juriste. Een interessante, maar al bij al eenzame job. Je levert advies, maar je zit vooral met je neus in dikke dossiers.” Haar takenpakket kreeg een nieuwe wending toen de organisatie in 2003 in het kader van de wet op het welzijn een vertrouwenspersoon zocht.

“Als juriste was ik erg geïnteresseerd in het wettelijk kader rond welzijn. Door de rol van vertrouwenspersoon op te nemen, kon ik de theorie koppelen aan de praktijk. Ik werd het eerste aanspreekpunt voor collega’s die zich slachtoffer voelen van ongewenst gedrag, pesterijen of disputen en medewerkers die met een persoonlijk probleem worstelen. Plots kwam ik met veel meer mensen in contact en dat beviel me uitstekend.”

Preventiedienst en welzijnsbeleid

Een paar jaar later zocht de Nationale Loterij een vervanger voor de medewerker die de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk leidde. “De preventie van psychosociale risico’s was ondertussen vertrouwd terrein. Maar ook de andere domeinen van welzijn boeiden me: gezondheid, milieu, ergonomie, veiligheid ... Ik besloot te solliciteren, met positief gevolg.”

Om de jobwissel waar te maken, diende Isabelle de wettelijk verplichte opleiding tot preventieadviseur te volgen. “Dat betekende één dag per week opnieuw op de schoolbanken, een examen afleggen, een thesis schrijven. Dat was niet evident. Maar ik had er enorm veel zin in, leerde veel en kreeg er een interessant netwerk bij. Ik genoot het vertrouwen van mijn bedrijf en ook het thuisfront steunde mij. Mijn man moedigde mij aan en mijn vier kinderen vonden het prettig dat hun mama opnieuw studeerde en dat we samen huiswerk konden maken.”

“De Nationale Loterij biedt unieke kansen inzake interne mobiliteit”, merkt Isabelle op. “Mijn jobwissel zorgde er bijvoorbeeld voor dat een collega mijn vroegere functie op de juridische dienst opnam. Rond mijn functie stelden we bovendien een nieuw team samen, met medewerkers van HR die hun bestaande job combineren met nieuwe taken. Mijn jobwissel had een meervoudig positief effect op de motivatie van andere rechtstreeks betrokken collega’s.”


(ch) - Bron: MARK Magazine

11 mei 2016
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook