Jobs met toekomst
Vorige

1 van 493

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 30 meest gezochte technici

Dit is je nieuwe bewakingsagent

Gebruik je binnenkort een robot als bewakingsagent? In diverse Amerikaanse steden is dit al het geval. Deze robots, aangeboden door de Californische start-up Knightscope, zijn goedkoper dan hun menselijke collega’s. Ze werken 24 uur op 24, worden niet ziek en zijn niet onderhevig aan sociale lasten.
#

Belangrijk is evenwel dat de robots altijd worden ingezet in combinatie met menselijke veiligheidsagenten. Knightscope verhuurt de robots intussen al aan enkele klanten in de Verenigde Staten. Ze kosten ongeveer 7 dollar per uur.

Ze bevatten onder meer audio- en videoapparatuur, laserscanners en sensoren om zaken als beweging en temperatuur te registreren. Ze kunnen zowel buiten als binnen worden ingeschakeld.

Hinderpaal

Niet zozeer de technologie, maar wel de regelgeving is nog een hinderpaal. Of meer bepaald het gebrek eraan. Daarom duiken deze robots voorlopig alleen op in privébedrijven en niet op de openbare weg.

Toch is ook de technologie nog niet onfeilbaar. Op Twitter circuleerde recent bijvoorbeeld een foto van een van de klanten waar de beveiligingsrobot van Knightscope in een plaatselijke fontein was terechtgekomen.


(wv) - Bron: MARK Magazine 

24 november 2017
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook