Het loon van...
Vorige

1 van 871

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

Het loon van een (deeltijds) administratief bediende in een school: 1.760 euro bruto

administratief bediende Luna
We vroegen aan Luna (39) uit Hasselt hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt...

Luna (39) uit Hasselt

  • Beroep: Administratief bediende (deeltijds) in het onderwijs
  • Diploma: Bachelor Office Management
  • Privé: Gehuwd, met kinderen
  • Bruto maandloon: 1.760 euro
  • Netto maandloon: 1.485 euro
  • Extralegale voordelen: Woon-werk vergoeding

Wat doe je als job?

“Ik werk op het secretariaat van een school. Ik zorg dat de leerlingengegevens in orde zijn, alsook de contracten van de leerkrachten. Er komt heel wat bij kijken, zoals afwezigheden bijhouden en contacten onderhouden met de directie en leraren bij de inschrijvingen en eindevaluaties.”

“Ook als er zorgcoaches moeten aangesproken worden, dien ik dat door te geven en verder op te volgen. Het is heel divers. Het contact met de leerlingen én leerkrachten/directie geeft me veel voldoening.”

Zelf aan de slag als administratief bediende op een secretariaat? Bekijk het actuele vacatureaanbod en… go for happy!

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Ik heb lang zelf les gegeven. Het onderwijs heeft me altijd aangesproken. Echter, ik wilde graag meer de focus leggen op het administratieve luik, gezien mijn diploma. Daardoor ben ik gestopt met lesgeven en op het secretariaat beginnen werken, en dat bevalt met prima.”

Doe je je job graag?

“Ik doe mijn job heel graag. Als eerste aanspreekpunt van de school voel ik toch een aantal verantwoordelijkheden. Het contact met de leerlingen, die ik vroeger had bij het lesgeven, is er ook nog steeds en dat vind ik fijn. Het is een gevarieerde job met mooie uitdagingen.”

Wat vind je van je loon?

“Daar ben ik best tevreden over, wetende dat ik slechts deeltijds werk en alle schoolvakanties doorbetaald word.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen via het Jobat Salariskompas

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Nee, dat denk ik niet. Ik ben nu helemaal ingewerkt met het reilen en zeilen op deze school. Een hoger loon ergens anders zou mij denk ik niet dezelfde waardering en vertrouwdheid geven.”

Hoeveel uren werk je per week?

“Ik werk 22 uren in de week.”

Spaar je?

“Dat probeer ik toch te doen. Het voelt goed om op het eind van de maand iets op ons spaarboekje te kunnen zetten voor onverwachte kosten.”

Denk je aan je pensioen?

“Daar ben ik eigenlijk niet echt mee bezig. Ik vertrouw erop dat ik - eens met pensioen - door de goede uitgebouwde sociale zekerheid in ons land, zal rondkomen op mijn ‘oude dag’.”

CHECK: Hoeveel pensioen zal jij krijgen?

Wat is je grootste kost?

“De afbetaling van onze hypothecaire lening en gezonde voeding.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Aan dure kledij of de nieuwste smartphone. Of bijvoorbeeld een dure reis in een luxehotel, dat zegt me ook weinig.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Ik ga graag uit eten aan een redelijke prijs. Ook koop ik graag ‘vintage’ tweedehandsspullen om ons huis in te kleden. Met de tent op reis gaan en dan eens genieten van een ‘verwennerij in de sauna’ doet me ook deugd.”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Ik zou een groot deel aan de kant zetten voor mijn kinderen zodat ze later geen geldzorgen zouden hebben. Ook zou ik proberen te investeren in vastgoed in het buitenland. Iets kopen om te verhuren om er dan zelf in de zomer te verblijven. Ik zou wél blijven werken want dat zorgt voor structuur in mijn leven.”

En jij? Blijf jij werken wanneer je de lotto hebt gewonnen?

(Marieke Van Hoestenberghe)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

16 mei 2022
Anderen bekeken ook