Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1063

Volgende
Volgend artikel:

De 7 bouwstenen van werkgeluk

Blijf jij werken wanneer je de lotto hebt gewonnen?

Lottoformulier invullen
De lotto winnen lijkt het gedroomde ticket naar een luilekker luxeleven. Maar hoeveel van ons zouden hun werk echt vaarwel zeggen als ze de jackpot binnenhaalden?

Vier op tien mensen zouden bij grote lottowinst meteen een punt zetten achter hun carrière. Dit blijkt uit een rondvraag bij ruim 2.500 werknemers, in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team.

Je job al dan niet stopzetten als je het grote lot wint, hangt ook af van je arbeidsstatuut. Zo zijn ambtenaren meer geneigd om te blijven werken (47%), ook als ze net enkele miljoenen rijker zijn geworden. Voor bedienden (42%) en vooral arbeiders (38%) ligt het heel wat minder voor de hand om als lottomiljonair nog bij de werkgever te verschijnen.

Extra: 3 manieren om miljonair te worden met een gewoon loon

Jobmotivatie

Het feit dat in totaal bijna de helft met plezier zou blijven werken na lottowinst, hoeft niet te verbazen. Een even hoog percentage werknemers is namelijk tevreden met wat hij of zij verdient, dus meer geld op de bankrekening heeft weinig impact op hun jobmotivatie. Ook hier zien we dat vooral ambtenaren (60%) hun loon kunnen smaken, gevolgd door bedienden (53%) en arbeiders (45%).

Omgekeerd zien we dezelfde tendens: de groep die zijn job zou opgeven bij lottowinst (zowat vier op tien dus) is even groot als de groep die graag meer zou willen verdienen. “De vraag of mensen zouden blijven werken, ook als ze de lotto winnen, is minder afhankelijk van het geld of het loon”, oppert Wim Van der Linden van Tempo-Team. “Maar wel van hun betrokkenheid, motivatie en werkplezier.”

Lees ook: Waarom stoppen al die rijken niet gewoon met werken?

(William Visterin)

19 april 2021
Anderen bekeken ook