Vorige

1 van 158

Volgende
Volgend artikel:

Tobias en Marlies zowel professioneel als privé in lockdown

Hoe geld verdienen zonder te gaan werken?

30 juli 2019
Haast iedereen droomt ervan: geld verdienen zonder je moe te maken. Onmogelijk denk je? Toch niet: zelfs zonder te erven en zonder je op het pad van de misdaad te begeven kan je een centje verdienen. Oké, we geven het meteen toe: de kans dat je zonder werken stinkend rijk gaat worden is niet bepaald groot - mocht dat wel zo zijn, dan zouden er nog maar weinigen de aandrang voelen om elke dag het beste van zichzelf te geven voor een werkgever. Als je de volgende tips in de praktijk brengt kan je toch op een vrij eenvoudige manier wat extra geld op je bankrekening bijschrijven. Maar wil je echt voor het grote geld gaan, dan zal je moeten vertrouwen op je geluk.

1. Ga shoppen

Het klinkt tegenstrijdig, geld verdienen door te gaan winkelen, maar toch kan het. Bedrijven die klantgerichter willen werken huren namelijk vaak zogenaamde mystery shoppers om ‘undercover’ iets te gaan kopen in een van hun winkels en om daarna verslag uit te brengen van hun ervaring. Deze vorm van onderzoek wordt in Nederland en België steeds vaker uitgevoerd. Voor de mystery shoppers in kwestie levert het per winkelbezoek een paar tientallen euro op.

2. Verhuur je huis

Een ideale manier om je te verzekeren van maandelijkse inkomsten: een opbrengsteigendom kopen en verhuren. Uiteraard heb je daar wel een flink startkapitaal voor nodig. Heb je een groot huis om te verhuren, dan kan je het ook indelen in meerdere appartementen. En als je huis in een studentenstad ligt, kan je overwegen om er studentenkoten in onder te brengen.

Let wel: koop en verhuur niet te veel huizen, want dan zullen je dagen al snel gevuld worden met onderhoud en reparaties. En dat begint dan weer op echt werken te lijken.

Ben je niet kapitaalkrachtig genoeg om een volledige opbrengsteigendom te kopen, begin dan misschien met een vrije kamer in het huis waar je zelf woont. Als het enigszins aan de normen voldoet, dan wil een student er misschien wel zijn intrek nemen.

3. Verhuur je auto

Zijn er periodes waarin je je auto niet gebruikt? Verhuur hem dan in plaats van hem te laten roesten. In België is het misschien nog niet zo gebruikelijk, maar in Nederland zijn er al sites die dit soort verhuur regelen en ook in Amerika is het concept al langer bekend.

Gebruik je je wagen net heel veel? Overweeg dan om hem te laten bekleven met publiciteitsstickers en je daarvoor te laten betalen. Gooi het op een akkoordje met een bedrijf waarvoor je reclame wil maken of bied je diensten aan via een gespecialiseerde site.

4. Verhuur je lijf

Als je dan toch bezig bent: ook van je lijf kan je een levend reclamepaneel maken. Sommige bedrijven zullen bereid zijn je te betalen als je hun logo of slogan op een goed zichtbaar lichaamsdeel laat zetten. Bij voorkeur doe je dit door het er permanent op te laten tatoeëren. Vergezocht? Deze voorbeelden geven alvast aan dat er mensen zijn die het echt doen.

5. Word medisch proefkonijn

Niet geheel zonder risico, maar wel behoorlijk winstgevend: deelnemen aan onderzoek naar de mogelijke neveneffecten van nieuwe medicijnen. Uiteraard zijn die geneesmiddelen eerst al uitgebreid op dieren getest, maar toch kan het altijd nog fout lopen. Ben je bereid dat gevaar te trotseren? Schrijf je dan in aan een universiteit of via een gespecialiseerde website.

6. Speculeer op de beurs

Ook dit is allerminst zonder risico en je hebt er uiteraard een startkapitaal voor nodig. Toch is speculeren op de beurs de meest gangbare methode om geld te verdienen zonder te werken. Over wat je precies moet kopen en wat je moet verkopen op de beurs zijn duizenden boeken geschreven, maar er bestaat geen toverformule. Enkel een flinke dosis geluk kan je echt rijk maken.

7. Win de lotto

Voor wie volledig op zijn geluk wil vertrouwen is er altijd nog de lotto. De kans dat jij de zes winnende cijfers raadt is 1 op 8.145.060. Invullen dat formulier en duimen maar!

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14600 andere jobs