Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 374

Volgende
Volgend artikel:

Loon onderhandelen voor 3 op de 4 werknemers taboe

15 manieren om geld te verdienen zonder er veel voor te moeten doen

geld verdienen
Klinkt het jou ook als muziek in de oren: geld verdienen terwijl je - bijna - niks doet? Goed nieuws! Het kan.

Je moet er heel even hard voor werken en daarna komt de rest vanzelf. Voor een goede start, lees je hier de 15 beste manieren om een “passief inkomen” te genereren.

1. Tijd voor affiliate marketing

Ben jij een creatieve geest met een vlotte pen? Je hebt daarbovenop ook nog eens een blog, of je wil er eigenlijk wel eentje opzetten? BAM! Dit is jouw oplossing. Affiliate marketing betekent in grote lijnen dat je advertenties van anderen toelaat op jouw website of blog.

Via een centraal systeem (bijvoorbeeld via Amazon of Google) word jij dan betaald om deze advertenties te vertonen, afhankelijk van hoeveel mensen ze te zien krijgen bij het bezoeken van jouw website. Het grootste aandachtspunt: je hebt een erg goed presterende website met veel bezoekers nodig om hier écht geld mee te verdienen...

2. Ready to Jingle

Een muzikaal talent, maar niet geïnteresseerd in de spotlights? Dan kan je overwegen om een jingle of kort nummer te schrijven en het te verkopen aan een artiest. Als dit je lukt, ontvang je royalty’s voor jouw stukje muziek, waardoor je zelfs lang na het schrijven ervan nog geld kan innen. Zorg er wel voor dat je een licentie hebt voor deuntjes die je maakt via populaire websites zoals bijvoorbeeld SoundCloud.

3. Investeer in vastgoed

Oké, we geven het toe: veel minder sexy dan de voorgaande opties. Toch is vastgoed nog steeds een van de beste investeringen die je ook effectief return on investment bezorgen. Om daar te geraken, heb je uiteraard een serieus startkapitaal nodig, maar de inkomsten ervan zijn wel hoog achteraf. Langs de andere kant: verhuren is niet altijd zonder zorgen en de kans bestaat altijd dat je een deel van je opbrengsten opnieuw in herstellingen of onderhoud moet steken.

4. Begin een webwinkel

Jij beschrijft jezelf als een echte handige Harry en kan leuke, buitengewone hebbedingen in elkaar knutselen? Of je hebt een gat in de markt gevonden met een uniek product? Dan is een webshop iets voor jou, het is trouwens ook een van de populairste bijberoepen wereldwijd.

LET OP: Waarom de meeste webshops verlies draaien...

5. Risky business: de beurs

Een eeuwenoud trucje, maar het werkt nog steeds: inkomsten van dividenden op aandelen.

Om echt te cashen, verkoop je wanneer de koers gestegen is. Maar: de beurs is riskant en erg volatiel. Raadpleeg daarom ook een financieel adviseur voordat je beslist om hier grote sommen geld in te pompen en ook regelmatige opvolging is belangrijk.

6. Verhuur een kamer

Ondanks de strenger wordende regelgevingen voor het verhuren van kamers in je woning, kan je via bijvoorbeeld Airbnb nog steeds geld verdienen. Bekijk wel op voorhand goed hoe de regels hieromtrent ondertussen in elkaar zitten. Maar als je een vrije ruimte hebt, of je gaat zelf een tijd buitenshuis: check! Je moet natuurlijk wel genoeg vertrouwen hebben in de gasten die je in huis haalt om zomaar alles achter te laten...

Check: Hoeveel belastingen betaal je op inkomsten via Airbnb?

7. Time for cashbacks

Begonnen in Amerika, maar ondertussen stijgt ook hier de populariteit ervan: geld-terugacties. Als je promoties en folders goed in het oog houdt, kan je van veel producten je geld terugkrijgen. Sites als myShopi houden de kortingen en terugbetalingen voor jou in het oog, het enige wat je dan nog moet doen is kopen, een account aanmaken en je geld terugkrijgen.

8. Maak YouTube video’s

Heb jij iets interessant te vertellen, waar anderen ook meer over willen weten? Misschien wat pro-tips of coole tutorials? Dan kan YouTube het juiste platform zijn voor jou. Je moet wel veel volgers hebben voordat je er iets aan kan verdienen, maar scoor je een hit? Dan ben jij misschien binnenkort wel een social media influencer.

Ontdek: Kan je rondkomen als YouTuber?

9. Verkoop online foto’s

Een oog voor fotogenieke scènes en je kan deze ook vastleggen op de gevoelige plaat? Dan kan je ze verkopen aan stockwebsites. Elke keer als iemand je foto dan downloadt, ontvang je een commissie. Bij de meeste stockwebsites verdien je meer als je afbeelding populair blijkt te zijn. Het zal je niet rijk maken, maar het maakt van een passie wel een inkomen.

10. Maak en verkoop een app

Kan je programmeren en heb je een topidee? Dan kan je geld verdienen door een app te ontwikkelen die handig, user-friendly en gewild is.

11. Maak en verkoop online cursussen

Creëer iets wat nog niet bestaat, of voor een nichemarkt… Dit is zeker en vast niet de gemakkelijkste optie, eigenlijk zelfs bijna een moeilijke manier om geld te verdienen. Toch kan je, wanneer je ergens echt veel kennis over hebt, hier een cursus over maken en deze online verkopen. Je hebt wel ook veel marketing nodig om de nodige klanten aan te trekken.

12. Schrijf een boek

Als jij iets neerpent, is het steeds een mooi verhaal. Jouw teksten spreken aan, lezen vlot en laten de lezer zijn of haar omgeving vergeten… Dan is het hét moment om een boek te beginnen schrijven. Denk je groots? Want je kan er ook echt carrière mee maken. Via bijvoorbeeld Amazon kan je zelf je boek uitgeven en als het toch geen bestseller wordt, krijg je nog steeds royalty’s op elke kopie die je verkoopt.

Berekend: Hoeveel krijgt een auteur voor 1 verkocht boek?

13. Investeer in een bedrijf

Nog wat centjes over? Je kan ze investeren in bedrijven die op zoek zijn naar (start)kapitaal als een stille vennoot. Als je een bedrijf vindt waarvan je denkt dat het op lange termijn erg winstgevend kan zijn, kan dit ook voor jou een goede investering worden. Je verdient geld door mee te delen in de winst en later kan je jouw aandelen verkopen. En dit zonder zelf te moeten werken!

14. Open een hoogrenderende spaarrekening

De rentes op normale spaarrekeningen liggen nu niet bepaald hoog, maar sommige rekeningen kunnen nog wel opbrengen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een termijnrekening, waarop de interest een klein beetje hoger ligt. Opnieuw, hier zal je in de huidige conjunctuur niet rijk van worden… Toch brengt het je op termijn op, zonder dat je er een vinger voor hebt moeten uitsteken.

15. Cryptovaluta mijnen

Er kruipt wat tijd in de research en de installatie vergt een investering, maar op lange termijn doet de computer het werk voor jou. Bitcoin en Ether zijn momenteel de meest gebruikte digitale munten, maar wie in de toekomst een centje wil bijverdienen, doet er misschien goed aan om een digitale spaarpot aan te leggen. Wie ermee wil beginnen, doet er goed aan zich goed in de materie te verdiepen. Het is een complexe wereld. 

Lees ook: 5 tips om te kunnen sparen én genieten

(mr)

31 oktober 2022
Anderen bekeken ook