Vorige

1 van 318

Volgende
Volgend artikel:

3 manieren om miljonair te worden met een gewoon loon

9 must do's als je miljonair wil worden

20 juni 2019
miljonair to do
Had je tien miljoen, wat zou je dan doen? Het blijft voor de meeste mensen een droom, om ooit miljonair te worden. Maar dromen kunnen natuurlijk ook uitkomen. En echt rijk worden, dat lukt misschien wel met deze 9 must do’s.

1. Vergeet sparen

Heb je een eigen bedrijf? Dan wil je natuurlijk een mooi potje opzij hebben staan voor eventuele slechtere tijden. Maar met sparen alleen ga je echt geen miljoenen verdienen. Wat je wél moet doen? Focussen op het geld dat binnenkomt.

2. Blijf investeren

Van sparen word je niet rechtstreeks miljonair, tenzij je het heel erg goed doet. Gebruik je spaarcenten liever om te investeren. Grijp elke kans die je krijgt, en zoek minstens twee keer per jaar nieuwe projecten.

3. Durf vragen

Ken je niets van techniek? Of ben je een ramp als het op marketing aankomt? Dan vraag je best om hulp. Het is niet leuk om toe te geven dat het je niet lukt, en het kost je ook geld, maar bekijk het positief: je bedrijf groeit niet alleen in mankracht, maar ook in kennis en skills.

4. Hak knopen door

Last van keuzestress? Ja, het is niet makkelijk om de juiste beslissing te nemen. Maar vaak kost het je meer tijd en energie dan nodig is. Twijfel dus niet te lang, en hak die knopen gewoon door.

5. Blijf bescheiden

Verkwist je geld niet aan dure horloges en auto’s, maar zoals gezegd: investeer. Wacht met jezelf te verwennen met luxeproducten tot je investeringen daadwerkelijk iets opbrengen.

6. Neem risico’s

Risico’s nemen, daar heb je een goede dosis lef voor nodig. Als je een grote sprong durft wagen, en ook echt achter je beslissing staat, dan komt het meestal wel goed. Rijk word je alleszins niet door te lage verwachtingen te hebben.

7. Investeer in jezelf

Blijf leren. Lees boeken, kranten of tijdschriften, luister naar een podcast of ga op zoek naar interessante gesprekspartners. En het hoeft helemaal niet te gaan over onderwerpen die je het meeste aanspreken. Leren is weten.

8. Blijf groeien

Je kent het wel: eens iemand het geld kan laten rollen, verandert hij of zij in een pretentieus, arrogant iemand. Laat je niet vangen door de centen, en blijf ten alle tijden helemaal jezelf. Verliezen, dat heb je helemaal zelf in de hand.

9. Kijk verder

De beste raad van een selfmade miljonair: ga niet voor één miljoen, maar voor tien miljoen.

(dt/em) - Bron: Man Man

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16579 andere jobs