Vorige

1 van 306

Volgende
Volgend artikel:

Kan je bij thuiswerken overuren betaald krijgen?

Waar kan je het snelste rijk worden?

28 mei 2018
In bepaalde landen brengt geld nog meer geld op. Vooral goed nieuws voor mensen die eigenlijk al rijk zijn.

In Japan groeiden de vermogens dit jaar met zo’n 6%, maar daar halen ze maar de tweede plaats mee. Wie zijn of haar vermogen met 12% wil zien aandikken, moet zich minder ver verplaatsen en kan gewoon naar Frankrijk.

Billionaires index

De gezamenlijke rijkdom van de 13 rijkste personen van Frankrijk steeg dit jaar met 23,6 miljard euro. Dat bedrag vertegenwoordigt een stijging van maar liefst 12%, zo berekende persbureau Bloomberg voor hun Billionaires Index.

Daarmee scoren de Franse topmiljardairs opvallend beter dan miljardairs in de rest van de wereld. Maar dat was enkel bij de top 13. Bij de 500 rijkste mensen bleef de toename van het vermogen wel nog onder 1%.

Franse miljardairs

Waar komt die plotse economische boost vandaan? Uit de cijfers van Bloomberg blijkt dat de Fransen daar Bernard Arnaud en François Pinault - de twee rijkste personen van het land – voor te danken hebben. Zij zagen dit jaar al een slordige 19 miljard euro op hun rekening aantikken. Zij kregen een flinke financiële duw via hun luxeholdings Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) en Kering. Waar zij dan weer China voor mogen bedanken en de hernieuwde vraag naar luxegoederen in die rijzende economie.

Daarnaast wisten ze te profiteren van een sterkere aanwezigheid in de online handel, waardoor meer mensen hun weg vinden naar hun luxeproducten. Pinault mocht bovendien nog rekenen op de uitstekende prestaties en dus opbrengsten van ‘zijn’ veilinghuis Christie’s. De topman van Kering heeft een persoonlijke portefeuille van zo’n 30,3 miljard euro, maar het is Arnault die met de titel van ‘rijkste man van Europa’ gaat lopen. Zijn kapitaal wordt geschat op 65,2 miljard euro.

Ook de eigenaars van Chanel, de broers Alain en Gerard Wertheimer, mochten zo’n 2,1 miljard euro extra verwelkomen op hun bankrekening. Françoise Bettencourt Meyers, de erfgename van L'Oreal, cementeerde haar titel van ‘rijkste vrouw van Frankrijk’ en werd 3,2 miljard euro rijker.

Verliezer

Toch ontsprongen enkele Franse miljardairs de gelddans. Telecommagnaat Xavier Niel’s vermogen is met 2,2 miljard euro gedaald tot het laagste punt in 5 jaar. De aandelen van zijn telecomoperator verloren dankzij een krimpend marktaandeel een groot deel van hun waarde. Niet alleen geld hebben speelt dus een rol, een succesvol product blijft belangrijk.

(sjv) - Bron: Express Business 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14605 andere jobs