Studentenjob
Vorige

1 van 74

Volgende
Volgend artikel:

Blijft een jobstudent ten laste van zijn ouders?

Ella-June Henrard: 'Ik wil eens leren wat echt werken is'

Ella-June Henrard (18) uit Antwerpen
  • Actrice en studente middelbaar
  • Privé: thuiswonend
De achttienjarige actrice Ella-June Henrard is hot. Na haar filmdebuut in Bo, legde ze net Ella het vuur aan de schenen in de gelijknamige telenovelle op vtm. Benieuwd of ze nog tijd heeft voor vakantiewerk.
Ella-June Henrard
Ella-June Henrard (18) uit Antwerpen
  • Actrice en studente middelbaar
  • Privé: thuiswonend

Heb je vakantiewerk gedaan, of valt dat niet te combineren met je acteerwerk?

Mijn vrije tijd gaat vooral naar inhaallessen op school en acteren. Ik heb eigenlijk maar twee vakantiejobs gedaan, en beide niet echt lang. In een gigantisch grote Antwerpse broekenwinkel moest ik 7 meter hoge ladders opklimmen op zoek naar de juiste broek voor de klanten. Maar in het begin kende ik niks van broekenmaten en heb ik meer dan één klant ongelukkig gemaakt. “Zo dik ben ik ook weer niet”, zeiden ze als ik weer eens met een te grote broek naar beneden kwam. Met hondjes gaan wandelen, heb ik ook een paar keer gedaan.

Wat was de ergste vakantiejob die je ooit deed?

Geen enkele van die twee vakantiejobs was erg. In de Quick werken, lijkt me niet plezant. Ik heb van vrienden horen zeggen dat je daar als jobstudent niet al te goed wordt behandeld. In de horeca zou ik dan weer wel eens willen werken. Afwassen, opdienen … Ik wil eens leren wat echt werken is. Mijn vrienden zeggen regelmatig: ‘Wat weet jij van werken, jij moet gewoon wat op een filmset rondhangen.’ Ik krijg aan hen moeilijk uitgelegd dat acteren ook werken is. Je tekst leren, repetities, scènes opnieuw en opnieuw spelen ... Mijn vrienden onderschatten acteren.

Hoeveel verdien je met je vakantiewerk?

Met de hondjes gaan wandelen, verdiende heel weinig. Ik was aan het klagen dat ik geen geld had, toen een kennis heeft voorgesteld om met zijn honden te gaan wandelen. Het probleem was dat ik op mijn vijftiende met Bo ben begonnen, en daarmee aan het maximale bedrag zat dat je als jobstudent mag verdienen. Ik kon er dus nooit veel vakantiewerk bij doen. Tot mijn achttiende werd het geld dat ik verdiende met acteren op een geblokkeerde rekening gezet. Om eens een extraatje te kunnen doen, was ik dus aangewezen op die twee vakantiejobs.

(mr)

24 juli 2012

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook