Gratis eten op kantoor maakt ons gelukkiger
Geluk zit soms in een klein hoekje. Gewoon gratis eten krijgen op het werk, en wij zijn tevreden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Er zijn bedrijven waar collega’s tijdens de middag een broodje gaan halen dat ze aan hun bureau oppeuzelen. Soms is er een bedrijfsrestaurant. Maar sommige bedrijven zetten hun kantine in als ontmoetingsplaats. Zo kreeg de gemeenschappelijke ruimte bij selectie- en uitzendbedrijf Accent uit Roeselare onlangs een opmerkelijke restyling.
“We hebben onze lounge een of twee jaar geleden heringericht met één duidelijk doel: het sociaal contact tussen medewerkers onderling versterken”, vertelt Diete Degroote, facility manager bij Accent. “We zijn een jong en sociaal bedrijf, en dan probeer je ook te verhinderen dat iedereen tijdens de middag de boterhammen aan het eigen bureau opeet.”
Toch gaat het niet alleen om collega’s ontmoeten in een leuke omgeving. “Onze ambitie met de lounge gaat verder dan louter een hippe lunchruimte”, vertelt ze. “Het is een plek om te ontspannen. Je kunt er tafeltennissen en darts spelen. Er is ook een aanpalend terras met zetels waar we bij goed weer kussens voorzien.”
Bovendien gaat het niet alleen om gebruik tijdens de werkuren. “Zo wordt de ruimte ook vaak ingeschakeld voor after work events en is het intussen een populaire vergaderruimte. Ideaal voor een informele, maar vaak erg nuttige, meeting met collega’s”, klinkt het. “De andere vergaderzalen op ons kantoor moet je op voorhand inplannen, maar deze lounge niet. Daar kun je altijd terecht.”
Multifunctioneel gebruik van bedrijfsruimte is ook aan de orde bij laminaatfabrikant Unilin met hoofdzetel in Wielsbeke. In elk bedrijf vind je wel een koffiehoek. Maar in veel gevallen is dat gewoon een ruimte met het koffieapparaat. Unilin mikt bijvoorbeeld heel erg op gezonde voeding. “Iedereen is welkom in onze Coffee Corner”, vertelt Kathy Callens, communicatiespecialist bij Unilin. “Voor een goed gesprek met collega’s en lekkere koffie natuurlijk. Maar ook voor verse soep, smoothies, fruit, salades en kleine maaltijden.”
“Toch is er naast die koffie en gezonde voeding nog een ander belangrijk aspect”, voegt Kathy Callens eraan toe. “We creëren hiermee echt een ontmoetingsplaats voor mensen over de verschillende afdelingen heen. Mensen vergroten hun netwerk en doen nieuwe inspiratie op”, stelt ze. “Hier kun je, al dan niet met een koffie, informeel vergaderen met collega’s.” De locatie van de corner ligt bovendien strategisch bij de showroom. “Op deze manier willen we de mensen ook betrekken bij onze producten.”
(wv)
15 november 2017Geluk zit soms in een klein hoekje. Gewoon gratis eten krijgen op het werk, en wij zijn tevreden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
De tijd dat iedereen bijna dagelijks vlees at, ligt al even achter ons. Ook in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker voor alternatieven, zo blijkt ...
Uit een enquête van ZZP Nederland blijkt dat meer dan 60% van de ondernemers die vaak onderweg zijn IKEA als de beste werkplek beschouwen.
Naast een bedrijfswagen of gsm zijn er nog tal van mogelijkheden waarop een bedrijf zijn werknemers kan belonen en/of motiveren. Zoals bijvoorbeeld door …
Uit een onderzoek naar kantoorirritaties komen zes algemene ergernissen van werknemers naar voren over eten op het werk. Herkenbaar?
Slecht eten, te duur en te weinig variatie zijn de meest gehoorde kritieken over het maaltijdaanbod in de bedrijfskantines. Ook bij jou?
Ouders met kinderen ten laste moeten minder belastingen betalen. Als de kinderen een studentenjob doen en te veel verdienen, zijn ze niet meer ten laste.
Je wil een centje bijverdienen terwijl je aan het studeren bent. Hoeveel mag je verdienen zonder dat je belastingen of sociale bijdragen moet betalen?