Gezondheid
Vorige

1 van 662

Volgende

Steeds meer deeltijdse vegetariërs op kantoor

10 november 2011
De tijd dat iedereen bijna dagelijks vlees at, ligt al even achter ons. Ook in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker voor alternatieven.

Uit onderzoek van cateraar Eurest onder ruim 400 bezoekers van bedrijfskantines blijkt dat vlees steeds minder populair wordt, terwijl vis juist vaker wordt gekozen. Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers heeft het afgelopen jaar minder vlees gegeten dan het jaar daarvoor. Omgekeerd is meer dan een kwart juist meer vis gaan eten.

Vegetarisch

57 procent van de bevraagden zegt één of meerdere keren per week bewust geen vlees of vis te eten en in plaats daarvan te kiezen voor een vegetarisch alternatief.

Ze doen dat voornamelijk omdat het beter past in een gezond en gevarieerd menu (40 procent), uit gezondheidsoverwegingen (17 procent) of uit milieuoverwegingen en aandacht voor dierenwelzijn (10 procent).

Biologisch

Bijna de helft van de bevraagde werknemers kiest af en toe voor biologische alternatieven. 13 procent zegt enkel en alleen biologisch vlees en vis te eten. 41 procent kiest er dan weer zelden tot nooit voor.

Bijna tweederde van de bevraagde werknemers is tevreden over het aanbod in hun bedrijfsrestaurant.

(mo)

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook