Baas mag enkel gezonde lunch voorzien
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij 1.100 werknemers in opdracht van Seamless, een Amerikaans bedrijf dat bedrijven en hun werknemers in contact brengt met lokale restaurants en cateraars. Niet helemaal onbevooroordeeld dus, maar de steekproef van 1.100 werknemers is wel betekenisvol.
60 procent van de ondervraagde werknemers zou zich meer gewaardeerd en geapprecieerd voelen als ze eten kregen op kantoor. Een bedrijf moet dus niet altijd veel kosten maken om werknemers gelukkiger te maken.
Gaan eten of eten voorzien op vergaderingen met klanten of bedrijven is redelijk ingeburgerd. 78 procent van de werknemers geeft echter aan dat hun bedrijf voor interne vergaderingen niet hetzelfde voorziet. Toch is het niet enkel belangrijk om klanten te verzorgen, ook het personeel houden en aantrekken is belangrijk.
45 procent geeft aan dat gratis lunch hun beslissing om een jobaanbod al dan niet te aanvaarden zeer sterk zou beïnvloeden.
60 procent van de werknemers zegt dat eten voorzien hen zou aanmoedigen om samen met de collega’s te eten. Dat is goed voor de teamspirit en de productiviteit. Aan tafel wordt dan zeker over het werk gepraat, en wie weet worden er zelfs nieuwe inzichten of samenwerkingsverbanden gesmeed.
En verder nog: 41 procent vindt eten het beste bedrijfscadeau. 40 procent zegt dat het hebben van eten op kantoor de stress zou verminderen.
Wie bestelt het meest …
(mr) – Gebaseerd op een bijdrage van Suzanne Lucas, al 10 jaar actief in hr. Je kan haar volgen op Twitter, LinkedIn, of via haar blog.
7 maart 2013Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Voor veel werknemers is thuiswerk dé succesformule om hun werk-privébalans in evenwicht te houden. Toch is het niet voor iedereen de meest ideale situatie...
Als kandidaat heb je doorgaans meerdere sollicitaties tegelijk lopen, al dan niet bij concurrerende organisaties. Maar moet je dat ook laten weten?
Welbevinden op het werk is vandaag een ‘hot topic’, maar wat is het eigenlijk? Hoe meet je het? En wiens verantwoordelijkheid is het?
Het gemiddeld maandelijkse brutoloon in België bedraagt 4.243 euro. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Maar wat bepaalt allemaal jouw loon?
De voorbije 5 jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10,5% toegenomen. Al is er een groot verschil in functie en statuut.
Niets zo leuk op het werk als weten dat je baas je vertrouwt. Maar hoe kom je terecht in dat heerlijke stadium? Wij hebben 4 tips...