5 op 10 eten al 6 jaar dezelfde lunch
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij 1.100 werknemers in opdracht van Seamless, een Amerikaans bedrijf dat bedrijven en hun werknemers in contact brengt met lokale restaurants en cateraars. Niet helemaal onbevooroordeeld dus, maar de steekproef van 1.100 werknemers is wel betekenisvol.
60 procent van de ondervraagde werknemers zou zich meer gewaardeerd en geapprecieerd voelen als ze eten kregen op kantoor. Een bedrijf moet dus niet altijd veel kosten maken om werknemers gelukkiger te maken.
Gaan eten of eten voorzien op vergaderingen met klanten of bedrijven is redelijk ingeburgerd. 78 procent van de werknemers geeft echter aan dat hun bedrijf voor interne vergaderingen niet hetzelfde voorziet. Toch is het niet enkel belangrijk om klanten te verzorgen, ook het personeel houden en aantrekken is belangrijk.
45 procent geeft aan dat gratis lunch hun beslissing om een jobaanbod al dan niet te aanvaarden zeer sterk zou beïnvloeden.
60 procent van de werknemers zegt dat eten voorzien hen zou aanmoedigen om samen met de collega’s te eten. Dat is goed voor de teamspirit en de productiviteit. Aan tafel wordt dan zeker over het werk gepraat, en wie weet worden er zelfs nieuwe inzichten of samenwerkingsverbanden gesmeed.
En verder nog: 41 procent vindt eten het beste bedrijfscadeau. 40 procent zegt dat het hebben van eten op kantoor de stress zou verminderen.
Wie bestelt het meest …
(mr) – Gebaseerd op een bijdrage van Suzanne Lucas, al 10 jaar actief in hr. Je kan haar volgen op Twitter, LinkedIn, of via haar blog.
7 maart 2013Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Werkgevers plaatsen voor ondersteunende functies een goede talenkennis hoger op het verlanglijstje. En kennis van Frans in het bijzonder.
Geen enkele organisatie is zo nauw betrokken bij de Vlaamse landbouwsector als Boerenbond. “We maken op heel wat vlakken het verschil”
We vroegen deze 47-jarige Antwerpenaar hoeveel hij verdient en wat zijn job als business systems manager precies inhoudt...
We vroegen aan Donna De Saegher (25) hoeveel zij verdient en wat haar job als educatief medewerker precies inhoudt...
Werknemers die een carrièreswitch wagen, doen dat in de meeste gevallen bewust en met één welbepaalde reden…
Hoe grijp je binnen de eerste seconden van jouw (online) presentatie de aandacht van je publiek?