Vorige

1 van 884

Volgende
Volgend artikel:

Impact corona op zorgverlener niet te onderschatten

Gratis eten op kantoor maakt ons gelukkiger

7 maart 2013
Geluk zit soms in een klein hoekje. Gewoon gratis eten krijgen op het werk, en wij zijn tevreden. Het bevordert de teamspirit en kost bedrijven veel minder dan dure teambuildingsactiviteiten.
slaatjes cafetaria

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij 1.100 werknemers in opdracht van Seamless, een Amerikaans bedrijf dat bedrijven en hun werknemers in contact brengt met lokale restaurants en cateraars. Niet helemaal onbevooroordeeld dus, maar de steekproef van 1.100 werknemers is wel betekenisvol.

60 procent van de ondervraagde werknemers zou zich meer gewaardeerd en geapprecieerd voelen als ze eten kregen op kantoor. Een bedrijf moet dus niet altijd veel kosten maken om werknemers gelukkiger te maken.

Enkel voor klanten

Gaan eten of eten voorzien op vergaderingen met klanten of bedrijven is redelijk ingeburgerd. 78 procent van de werknemers geeft echter aan dat hun bedrijf voor interne vergaderingen niet hetzelfde voorziet. Toch is het niet enkel belangrijk om klanten te verzorgen, ook het personeel houden en aantrekken is belangrijk.

45 procent geeft aan dat gratis lunch hun beslissing om een jobaanbod al dan niet te aanvaarden zeer sterk zou beïnvloeden.

Goed voor de teamspirit en de productiviteit

60 procent van de werknemers zegt dat eten voorzien hen zou aanmoedigen om samen met de collega’s te eten. Dat is goed voor de teamspirit en de productiviteit. Aan tafel wordt dan zeker over het werk gepraat, en wie weet worden er zelfs nieuwe inzichten of samenwerkingsverbanden gesmeed.

En verder nog: 41 procent vindt eten het beste bedrijfscadeau. 40 procent zegt dat het hebben van eten op kantoor de stress zou verminderen.

Enkele grappige cijfers

Wie bestelt het meest …

  • Chinees, Sushi, Japans? Juristen
  • Mexicaans, Thais, hamburgers? Mediamensen
  • Vegetarisch? Technische departementen

(mr) – Gebaseerd op een bijdrage van Suzanne Lucas, al 10 jaar actief in hr. Je kan haar volgen op Twitter, LinkedIn, of via haar blog. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15111 andere jobs