Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1035

Volgende
Volgend artikel:

Meer mentale veerkracht op de werkvloer: 5 tips

47 procent ontevreden over bedrijfsrestaurant

Slecht eten, te duur en te weinig variatie zijn de meest gehoorde kritieken over het maaltijdaanbod in de bedrijfskantines. Uit een rondvraag van carrièresite monsterboard.nl, blijkt dat meer dan de helft van de werknemers hun bedrijfskantine inmiddels geruild heeft voor een eigen lunchpakket of een maaltijd buiten de kantoormuren.
#

De tevredenheid bij de werknemers over de maaltijden in bedrijfsrestaurants is soms ver zoek. Slechts 53 procent van de werknemers die op vaste basis in de bedrijfskantine eet, is tevreden over de kwaliteit van het eten. Dit blijkt uit een onderzoek van carrièresite monsterboard.nl bij 462 werknemers.

Naast de kwaliteit van het eten, zijn ook behoorlijk wat werknemers – 47 procent - niet te spreken over de prijs en de weinige variatie in het aanbod. Nochtans zijn bedrijven er bij gebaat zo gezond mogelijke werknemers in dienst te hebben: fitte en gezonde werknemers presteren beter en zorgen ervoor dat het ziekteverzuim afneemt.

Eigen lunchpakket

Met deze opmerkingen in het achterhoofd, is het niet verwonderlijk dat amper 35 procent van de ondervraagde werknemers in het bedrijfsrestaurant eet. De andere helft - 65 procent- kiest ervoor om de kantine te vermijden.

Van deze laatste groep, neemt 31 procent een eigen lunchpakket mee en eet 10 procent buiten de kantoormuren.

Ook opmerkelijk: 24 procent van de werknemers heeft niet eens een keuze. Bij hen is er geen bedrijfsrestaurant aanwezig!

Meer vet, minder vitaminen

Diegene die geen bedrijfsrestaurant voor handen hebben, kiezen er best voor om een eigen lunchpakket te bereiden. Hierdoor vermijden ze valkuilen als: broodjes van de broodjeszaak (lees: veel sauzen!) of een pizza van de dichtstbijzijnde pizzeria.

Vooral dat laatste is geen goed idee, want uit eten gaan maakt dik. Dit blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde In Antwerpen. Maaltijden op restaurant zijn heel wat ongezonder dan zelfbereide maaltijden : ze zijn vettig, zijn met veel zout gemaakt en bevatten minder vitaminen, ijzer en calcium.

(mw) – Bron: nu.nl, intermediair.nl 

30 november 2011
Anderen bekeken ook