Stress
Vorige

1 van 498

Volgende

De gezondste remedie tegen stress

8 juni 2011
Stress is meer dan een modeverschijnsel. Het lijkt wel of echt iedereen er tegenwoordig mee te kampen heeft. En ja, elk heeft zo zijn manier om met stress om te gaan. Maar wat is nu de gezondste manier?
Du jus de grenade

Granaatappelasap drinken, zo blijkt! Uit onderzoek aan de Schotse Queen Margaret University blijkt het aantal stresshormonen in het menselijk lichaam aanzienlijk te verlagen na het drinken van een halve liter granaatappelsap.

Betere prestaties

“Granaatappelsap reduceert niet alleen het aantal stresshormonen, het is nog gezond ook én leidt bovendien tot betere prestaties”, aldus onderzoeksleider Dr. Emad Al-Dujaili.

De studiegroep van Al-Dujaili nam twee weken lang het stressgehalte en granaatappelsap-verbruik van 60 vrijwillige proefpersonen, verspreid over verschillende werkomgevingen, onder de loep. Door het drinken van het sap voelden de proefpersonen zich naar eigen zeggen "enthousiaster, geïnspireerder, trotser en actiever", alsook "minder gestresseerd, nerveus, schuldig en beschaamd".

Ook in bed!

Granaatappelsap lijkt wel een echt wondermiddel, want behalve de perfecte remedie tegen stress, reduceert het ook de kans op ziektes als prostaatkanker en Alzheimer, zorgt het voor een slankere lijn én verbetert het je seksleven.

Toegegeven: al deze laatste bevindingen kwamen steeds tot stand na onderzoek in opdracht van de granaatappelsap-fabrikant Pomegreat Pure zelf. Maar hé, baat het niet, dan schaadt het niet!

(kv) – Bron: Guardian.co.uk   

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook