Collega's
Vorige

1 van 482

Volgende

Bedrijfsuitstap belangrijker voor werkgever dan voor werknemer

7 oktober 2011
Werkgever schatten de waarde van bedrijfsuitjes doorgaans hoger in dan hun werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek bij 250 werkgevers en werknemers uit de hr-sector.

Wanneer aan werkgevers wordt gevraagd wat het leukste is dat ze ooit hebben gedaan voor hun medewerkers, noemen zij vooral bedrijfsuitstapjes, feestjes en andere informele activiteiten.

Stelt men dezelfde vraag aan werknemers, dan komen zij met heel andere antwoorden op de proppen. Acht procent van de werknemers vindt alleen al hun aanwerving het leukst denkbare.

Tevredenheid

Daarnaast weten werknemers het vooral te appreciëren wanneer hun werkgever aandacht heeft voor hun ontwikkeling, mogelijkheden biedt tot opleiding en af en toe zomaar een praatje maakt. Een bedankje op zijn tijd kan ook geen kwaad.

Maar liefst 80 procent van de hr-medewerkers geeft aan dat hij of zij met plezier naar het werk gaat. Interne communicatie en feedback scoren minder goed. Zo vindt 58 procent van de werkgevers dat men intern goed communiceert richting de medewerkers. Van die laatsten is slechts 46 procent dezelfde mening toegedaan.

77 procent van de ondervraagden is tevreden over het arbeidscontract en 70 procent over de werk-privébalans. Meer dan de helft van de respondenten is van mening dat ze meer zouden moeten verdienen voor het werk dat ze doen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS Nipo in opdracht van Driessen HRM_Payroll.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook