Let op voor complimentjes van je baas!
Complimentjes geven is goed voor je populariteit als baas, maar pas toch op dat ze je niet de das omdoen.
Zowel mannen als vrouwen geven toe dat een aantrekkelijke baas hun werk op een negatieve manier beïnvloedt. Bijna de helft van de mannen zegt dat het hen uit hun concentratie zou brengen. Meer dan een op de twee vrouwen zou zich geïntimideerd voelen met een knappe baas in de buurt. Dat blijkt uit een enquête bij een kleine 2.000 werknemers.
Ook als de knapperd van hetzelfde geslacht is, laat het sporen na. De overgrote meerderheid van de mannelijke werknemers zou zich bedreigd voelen met een beeldschone man als leidinggevende. Vrouwen zouden dan weer vooral jaloers zijn op een aantrekkelijke bazin.
“Dit onderzoek wijst er nog maar eens op hoe belangrijk het is dat managers toch afstand houden. Soms is het leuk om samen wat te ontspannen en plezier te maken, maar als de relatie tussen baas en werknemer niet professioneel gehouden wordt, ontstaan er onvermijdelijk problemen”, waarschuwt Lisette Howlett van HireScores. “Wanneer managers het respect van hun mensen winnen, dan worden hun looks minder relevant.”
13 oktober 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Complimentjes geven is goed voor je populariteit als baas, maar pas toch op dat ze je niet de das omdoen.
Een korte broek op het werk hoort niet, een diepe decolleté evenmin. Ook te zwaar geschminkt zijn, is uit den boze. Zorg dat je gemakkelijk in je kleren zit en volg de mode niet klakkeloos.
Welk type baas heb jij op kantoor rondlopen? Volgens het boek ‘Managing Your Boss’, van de Britse arbeidspsycholoog Sandi Mann, bestaan er vijf soorten ...
Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een echte wetenschapper? Misschien schuilt er diep vanbinnen wel een wetenschapper in jou, herken jij deze 8 kenmerken?
Hoewel we er vandaag minder tijd doorbrengen dan vroeger, blijven kantoren prominent aanwezig in het straatbeeld. En op Instagram.
Het cafetariaplan wordt alsmaar populairder. Maar wat betekent dit precies? David Seghers van SD Worx geeft meer uitleg.
Breng je werkgever twee maanden op voorhand schriftelijk op de hoogte. Doe dit met een aangetekende brief of vraag in elk geval een ontvangstbewijs.
60% van de Belgen die als zelfstandige in bijberoep actief zijn, zetten de stap niet naar zelfstandige in hoofdberoep omwille van het lagere pensioen, blijkt uit onderzoek...
Veel starters zijn bereid een baan onder hun niveau te aanvaarden. Daar blijf je best wel niet te lang hangen of je IQ gaat naar omlaag.