Vorige

1 van 214

Volgende
Volgend artikel:

7 op de 10 starters is gelukkiger als zelfstandige

5 maatregelen om beroeps- en gezinsleven van zelfstandigen te verzoenen

18 januari 2010
De federale regering heeft een Familieplan voor zelfstandigen uitgewerkt, met daarin vijf nieuwe maatregelen om hun privé en professioneel leven beter op elkaar te kunnen afstemmen.
zelfstandig werk-privé

  1. De moederschapsuitkeringen zullen sneller en maandelijks worden uitbetaald.
  2. Net zoals een loontrekkende zal een zelfstandige moeder haar moederschapsverlof kunnen verlengen gedurende maximaal 24 weken als in de eerste dagen na de geboorte blijkt dat het kind voor langere tijd in het ziekenhuis moet blijven.
  3. Wanneer de moeder van een pasgeboren baby overlijdt, zal het resterende saldo van het moederschapsverlof en de uitkeringen overgedragen worden aan de persoon die de zorg voor het kind overneemt.
  4. Zelfstandigen met een ernstig ziek kind (bijvoorbeeld kanker of een zeldzame ziekte) krijgen een vrijstelling van betaling van de sociale bijdragen. Bovendien genieten ze van een gelijkstelling (behoud van pensioenrechten) voor het kwartaal dat volgt op de onderbreking van de beroepsactiviteit.
  5. Een zelfstandige die het levenseinde van zijn kind of partner begeleidt, krijgt ook een vrijstelling van betaling van de sociale bijdragen en een gelijkstelling voor het kwartaal dat volgt op de onderbreking van de beroepsactiviteit. Daarnaast komt de zelfstandige in aanmerking voor een uitkering van 1.840 euro.
    

(mr) - Meer info op: www.familieplanvoorzelfstandigen.be   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16138 andere jobs