Vorige

1 van 104

Volgende
Volgend artikel:

6 manieren om je job (tijdens corona) veilig te stellen

Zoo Planckendael brengt met Monkey Business kmo’s samen in bedrijfsevent

18 juli 2016
Monkey Business
Kmo’s kunnen zowel medewerkers en hun gezinnen, als zakenrelaties uitnodigen op het bedrijfsevent in de dierentuin van Planckendael.
In het najaar brengt Zoo Planckendael voor de eerste keer kleine en middelgrote bedrijven samen op een en hetzelfde bedrijfsevent. Tijdens 'Monkey Business' kunnen de kmo's met hun personeelsleden en hun gezinnen en met hun zakenrelaties genieten van een all-in event. De focus ligt op plezier, maar er is ook ruimte om contacten te onderhouden.

Zoo Planckendael heeft een grote multifunctionele evenementenhal en een weide die tot 2.500 mensen kan opvangen. Er worden nu al geregeld beurzen, meetings, recepties en grote familiedagen georganiseerd.

“Toegegeven, zo’n 42 hectare gedeeltelijk afhuren voor een bedrijfsevent dat nog eens vol zit met giraffen, neushoorns, olifanten, bonobo’s, kuifmakaken en berberapen. Een klein bedrijf kan die kost niet dragen. Door de krachten financieel te bundelen met andere kmo’s kan dat wel. En daar wil Zoo Planckendael aan tegemoet komen”, vertelt woordvoerster Ilse Segers.

“De focus van Monkey Business ligt op een ontspannen dagje in Zoo Planckendael. Deelnemers hebben toegang tot het hele park en kunnen inpikken op de verschillende infomomenten tijdens voedermomenten. Daarnaast wordt gezorgd voor gegidste rondleidingen, grime, springkastelen, foodtrucks en een gezinsvriendelijk muzikaal optreden. Plezier en ontspanning staan centraal, maar er is ook ruimte voor het onderhouden van goede contacten met leveranciers, klanten en belangengroepen. Bedrijven kunnen extra’s toevoegen: van parkingtickets, goodie bags, extra cateringbonnen tot een wandelgids van het park”, verduidelijkt de woordvoerster.

Groen profiel

“Bedrijven die deelnemen aan de initiatieven van Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael onderbouwen eveneens hun groene profiel”, stelt Ilse Segers. “Want wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud zitten in het DNA van de Antwerp ZOO Society, het moederbedrijf van beide dierenparken. Wetenschap die beoefend en toegepast wordt in de dierentuinen zelf en in het eigen labo, maar ook in onderzoeksstations in het buitenland.”

“Het zoölogisch onderzoekscentrum, het Centre for Research and Conservation (CRC) groeide uit tot een van de meest vooruitstrevende onderzoekscentra wereldwijd. Op ZOOscience.be zijn verschillende boeiende verhalen gebundeld over het dagelijks werk in de dierenparken, maar ook over de internationale kweekprogramma’s en hoe bedreigde diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving behouden worden. Ondernemingen kunnen met Monkey Business dus intekenen op een mooi verhaal”, zegt de woordvoerster.

“De keuze om het event te laten plaatsvinden onder de vlag van Monkey Business spreekt voor zich”, gaat ze nog voort. “In de zomer verhuizen de bonobo’s in Zoo Planckendael naar een nieuw verblijf, liefst vijf keer zo groot en een technologisch hoogstandje. Ook berberapen krijgen in de loop van het jaar een vaste stek. De bedreigde diersoort komt maar zelden voor in Europese dierentuinen.”

Bedrijven kunnen elk vanaf 15 personen uitnodigen. Monkey Business wordt georganiseerd op zondag 29 september. 

(br) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16964 andere jobs