Liefde en seks Vorige

1 van 90

Volgende

Zes op tien werkende ouders te moe voor seks

Ouders die na een lange werkdag thuiskomen, hebben 's avonds vaak nog onvoldoende fut om seks te hebben met hun partner. Maar liefst zes op tien werkende ouders zegt er liever voor te passen.

4 april 2011

Delen

Te moe voor seks?

Uit nieuw onderzoek van Care.com onder 600 Amerikaanse families blijkt dat niet alleen het seksleven, maar ook het familieleven, het sociaal leven en de lichaamsbeweging lijden onder de onevenwichtige balans tussen werk en privé.

Nood aan meer flexibiliteit

Een kwart van de respondenten zegt met plezier een deel van zijn of haar loon te willen afstaan in ruil voor wat meer flexibiliteit.

“De resultaten van ons onderzoek tonen aan dat ons werk vaak een negatieve invloed heeft op ons persoonlijk leven”, zegt Wendy Sachs, hoofdredacteur van Care.com. “Onze succesvolle carrières zorgen ervoor dat we na het werk vaak uitgeput en overspannen zijn. Bovendien moeten we door de huidige technologie meestal 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar zijn.”

Volgens Sachs is het dan ook geen wonder dat werkende ouders met zoemende telefoons totaal geen zin hebben in seks. "Stress is dodelijk voor ons libido."

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?