Stress
Vorige

1 van 460

Volgende

Vrouw valt op man zonder stress

Mannen die een kleine hoeveelheid van het stresshormoon cortisol in hun bloed hebben, zijn aantrekkelijker dan mannen met veel stress. Vooral in haar vruchtbare periode kiest een vrouw al snel voor een man zonder stress.
#

Het waren wetenschappers van de Schotse University of Abertay die tot die opmerkelijke conclusie kwamen na een onderzoek bij 43 vrouwen. De vrouwen kregen vier foto’s te zien van mannen met verschillende hoeveelheden van het stresshormoon cortisol en het sekshormoon testosteron in hun bloed.

De voorkeur van de vrouwen bleek in sterke mate uit te gaan naar mannen met weinig cortisol in het bloed. Ook kozen ze in hun vruchtbare periode vaker voor mannen met minder stress.

Omgaan met stress

De resultaten van het experiment brachten de onderzoekers dan ook tot de conclusie dat de aantrekkelijkheid van een man onlosmakelijk verbonden is met zijn vermogen om met stress-situaties om te gaan. Mannen die beter met stress kunnen omgaan, zitten genetisch beter in elkaar. Daarom zijn ze in de ogen van een vrouw ook geschikter als partner en vader.

De onderzoekers ontdekten verrassend genoeg geen verband tussen de aantrekkelijkheid van een man en de hoeveelheid testosteron in het bloed. Wel viel het op dat mannen met een gebalanceerd hormoonniveau populairder zijn bij vrouwen dan mannen bij wie dat niveau minder constant is. Mannen met weinig cortisol en weinig testosteron werden het aantrekkelijkst bevonden, gevolgd door mannen met zowel veel testosteron als veel cortisol in hun bloed.

(mo) 

29 september 2010
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook