Ouderschap
Vorige

1 van 103

Volgende

Werknemers willen papadag

7 augustus 2019
Nederlandse vaders die van hun baas geen medewerking krijgen om een carrière te combineren met de zorg voor hun kinderen, kunnen zich vanaf deze week melden bij het meldpuntpapa.nl.

Volgens Sander Haas, die eerder al de website papamagazine.nl lanceerde, willen steeds meer vaders een zogenoemde papadag: “Een dag per week minder werken om die door te brengen met de kinderen. Dat lukt lang niet altijd. Want de overheid stimuleert misschien wel een grotere betrokkenheid van de vader in het gezin. Maar tegelijkertijd zijn er bedrijven die hier weinig of geen medewerking aan verlenen.”

In de praktijk gaat het om papa-onvriendelijke voorbeelden zoals het weigeren van thuiswerk of een gebrek aan flexibiliteit bij het opnemen van een vrije middag. Via het meldpunt wil Haas de komende maanden klachten verzamelen van vaders om ze te analyseren en de resultaten voor te leggen aan de politiek en de sociale partners. Tegelijkertijd verzamelt het meldpunt ook goede voorbeelden van vaders die van hun werkgever alle ruimte krijgen om carrière met het vaderschap te combineren.”

Het is dat of je kinderen meenemen naar kantoor…

     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook