Vorige

1 van 59

Volgende
Volgend artikel:

Daarom is je digitaal welzijn zo belangrijk

Weinig smartphones op de werkvloer

17 mei 2013
Het aantal smartphones in het Belgische bedrijfsleven neemt in vergelijking met de internationale consumentenmarkt maar traag toe. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile, een informatieleverancier voor de ICT-sector.
smartphone businessman

Het afgelopen jaar verzamelde Computer Profile informatie over het gebruik van mobiele telefonie bij ongeveer 1.500 Belgische bedrijfsvestigingen. Op deze locaties wordt gebruik gemaakt van in totaal zo'n 92.000 mobiele telefoons, waarvan 28 procent smartphones zijn.

17 smartphones

Per locatie zijn bij de geïnterviewde bedrijfsvestigingen met 50 (of meer) medewerkers 60 mobiele telefoons in gebruik. Daarentegen zijn er op deze werkplekken gemiddeld slechts 17 smartphones, wat overeenkomt met 28,4 procent van het totaal.

Vooral in de zorgsector (gemiddeld 7,8) en het onderwijs (gemiddeld 6,4) ligt het gebruik van smartphones (en mobiele telefoons) laag. In vergelijking: in de IT- en telecomsector en bij nutsbedrijven bedraagt het gemiddelde aantal smartphones op de werkvloer 42,9 (op een totaal van 119,6 mobiele telefoons).

(nm) – Bron: Smartbiz.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15206 andere jobs