Vorige

1 van 70

Volgende
Volgend artikel:

Rusland verplicht Russische software

Rusland verplicht Russische software

23 december 2019
De Russische president Vladimir Poetin verplicht voorgeïnstalleerde Russische software op elke nieuwe pc, smartphone en smart-tv. Privacyactivisten stellen zich vragen.

Bedrijven krijgen in Rusland de verplichting om op hun toestellen Russische software te installeren. Dit moet eigen IT-bedrijven concurrentieel sterker maken ten aanzien van de techgiganten van buiten Rusland. Vandaag is de Russische smartphonemarkt bijvoorbeeld het speelterrein van buitenlandse partijen als Apple, Samsung en Huawei.

Boetes

De wet gaat in op 1 juli 2020. Verkopers die zich er niet aan houden, kunnen boetes tot 200.000 roebel krijgen voorgeschoteld, ongeveer 2.800 euro. Helemaal uit de lucht vallen, komt de actie van Poetin niet. Onlangs kwam de Russische overheid al in actie tegen Google. Van de rechter moest Google zijn besturingssysteem Android openstellen voor zoekmachines van zijn concurrenten zoals het Russische Yandex.

Twijfels

Privacyactivisten hebben echter hun twijfels. Zij benadrukken dat Poetin het toezicht en de censuur op het Russische web alleen maar verder opvoert. Zo moeten zoekmachines regelmatig bepaalde resultaten elimineren. Of moesten bepaalde chat-apps zoals Telegram ook al hun encryptiesleutels vrijgeven.

In samenwerking met MARK Magazine
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Of zoek in 18098 andere jobs