Gsm
Vorige

1 van 52

Volgende
Volgend artikel:

Wat mag jij doen met je gsm/laptop van het werk?

Hoeveel woorden per minuut typ jij op je smartphone?

Wie vlot met twee duimen kan typen, kan zo’n 38 woorden per minuut op zijn of haar smartphone doen verschijnen.

Onderzoekers van de Aalto University (in Finland), de University of Cambridge (Verenigd Koninkrijk) en ETH Zürich (Zwitserland) bogen zich over onze typsnelheid op een mobiel toestel. Ze verzamelden aan de hand van een onlinetest data van 37.000 mensen van verschillende leeftijden uit 160 landen.

Allemaal moesten ze tegen de klok en zo foutloos mogelijk vijftien zinnen tikken op hun smartphone. De deelnemers tikten aan een gemiddelde snelheid van 38 woorden per minuut, terwijl bij vorige studies gemiddeldes van 32 en 31 woorden per minuut werden genoteerd.

Typing gap

Uit ander onderzoek bleek al dat op een klassiek klavier 53 woorden per minuut het gemiddelde is. Maar volgens de onderzoekers bestaat de kans dat deze typing gap vroeg of laat verdwijnt. De groep 10- tot 19-jarigen kan per minuut nu al ruim tien woorden meer tevoorschijn toveren op hun smartphone dan hun ouders.

Woorden typen per minuut op smartphone vs. klavier

“Een van de meest verrassende dingen is dat sommige mensen opvallend snel kunnen typen met smartphone-toetsenborden", zegt mede-onderzoeker Anna Feit van ETH Zürich. De ‘topsnelheid’ bij de test was 85 woorden per minuut op de smartphone.


(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

2 december 2019
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook