"40 procent van beroepsbevolking werkt thuis in 2025"
Werkt vandaag door de coronapandemie de grote meerderheid van de werknemers thuis, dan is de vraag hoe dat binnen pakweg vijf jaar zal zijn.
Dat blijkt uit een recent onderzoek van HR- en wellbeing-groep Attentia en IT-bedrijf Synergics bij 600 Belgische werknemers.
Uit hun rondvraag blijkt dat vóór de lockdown bijna zeven op de tien nooit of maximaal één dag per week thuis werkte. Dat lijkt te veranderen. Zo zou 64 procent van de medewerkers ook na corona nog graag twee tot drie dagen per week thuis willen werken.
Tijdwinst blijkt voor de respondenten het grootste voordeel. De tijd die thuiswerkers vroeger nodig hadden om te pendelen, gaat nu bijvoorbeeld naar meer beweging of naar het gezin. De medewerkers slagen er ook in om hun dag flexibeler in te delen. De meeste respondenten (67 procent) zagen dankzij telewerk hun work-life balans het voorbije jaar alvast verbeteren. Ook betere concentratie is een voordeel.
Tegelijk stelt thuiswerken de medewerkers natuurlijk ook voor uitdagingen. Te weinig contact met de collega’s wordt gezien als het grootste nadeel, gevolgd door minder betrokkenheid bij de organisatie.
E-GIDS: Thuiswerken op een productieve én gezonde manier
(William Visterin)
Werkt vandaag door de coronapandemie de grote meerderheid van de werknemers thuis, dan is de vraag hoe dat binnen pakweg vijf jaar zal zijn.
Aandacht voor de wettelijke aspecten van telewerk is er al. “Maar wie thuiswerk structureel invoert, moet ook aan het welzijn van medewerkers denken.”
Heb je tijdens de coronacrisis de smaak van het telewerken helemaal te pakken gekregen? Laat je baas zien dat thuiswerk niets dan voordelen biedt!
Lockdown = thuiswerken. Weg woon-werkverkeer dus. Maar wat deed de Belg met die plotse extra vrije tijd?
Telewerken blijft… werken. Maar hoe zit dat met de pauze? Mag je zomaar kiezen hoe vaak en hoe lang je pauzeert?
Heb jij ook zo’n lange to-dolijst op het werk vandaag? Geen probleem, neem wat vaker een pauze! Het maakt jouw werkdag alleen maar productiever en efficiënter!
Telewerken thuis vanuit je eigen, vertrouwde bubbel maar toch op geregelde tijdstippen op kantoor afspreken met collega’s: the best of both worlds?
Thuiswerken biedt werknemers heel wat voordelen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Wat zijn de negatieve gevolgen en hoe pak je ze aan?
Het coronavirus behandelt iedereen gelijk. Toch zorgt net die gelijke behandeling voor een grote ongelijkheid op de arbeidsmarkt.