Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Stempelgeld van de RVA: 1.300 euro netto per maand

We vroegen werkzoekende Jean-Marc Dernelle (48) uit Mechelen hoeveel hij verdient ...
Jean-Marc Dernelle uit Mechelen Jean-Marc Dernelle (48), Mechelen
  • Beroep: werkloos
  • Nettoloon: 1.300 euro
  • Extra’s: geen

Wat vind je van je inkomen?

Op dit moment is het te laag. Ik krijg van de RVA 1.300 euro per maand. Daarmee moet ik het huis afbetalen, de auto’s van mij en mijn vrouw … Met mijn loon op mijn vorig werk - 2.000 euro netto - als leidinggevende bij een import- en exportbedrijf van decoratieartikelen was ik wel tevreden. Gelukkig heb ik zicht op een nieuwe job waarin ik ongeveer dezelfde voorwaarden mag verwachten.

Spaar je?

We proberen 500 euro per maand te sparen, voor onze toekomst, de kinderen en het huis. We hebben twee dochters van 13 en 16 jaar, waarvan de oudste fotografe wil worden.

Wat is je grootste kost?

Ons huis. We betalen 700 euro per maand af. Het is een herenhuis, waardoor ook de kosten voor de verwarming hoog oplopen.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Nu nog wel, maar binnenkort niet meer hoop ik. Mijn auto is bijvoorbeeld in panne, en de herstelling zal zo’n 700 euro kosten, dus laat ik die maar even aan de kant staan. Als het nodig is, neem ik wel de auto van mijn vrouw.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan uitgaan en kleren. Vroeger ook aan wijn en bier, maar dat mag niet meer voor mijn gezondheid. Ik besteed nu meer geld aan speciale thees. Hobby’s heb ik niet echt meer. Af en toe doe ik mee aan wandeltochten zoals de Dodentocht of de ‘24 uur van Ath’. Van opleiding ben ik leraar lichamelijke opleiding. Het is pas toen ik voor mijn vriendin naar Mechelen ben verhuisd dat ik een commerciële functie heb opgenomen.

Stel dat je morgen een fikse loonsopslag krijgt. Wat doe je met het geld?

Opzijzetten voor het huis. We hebben een mooi huis in het centrum van de stad, met een tuin van 50 meter lang. Eens we het helemaal hebben opgeknapt, willen we het verkopen en uitkijken naar iets anders.

(bvdb)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

2 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte