Het loon van...
Vorige

1 van 740

Volgende

Startloon Silicon Valley bedraagt 56.200 euro

6 april 2011
Volgens waarnemers is de strijd voor nieuwe medewerkers in Silicon Valley meer dan een decennium niet zo erg geweest als vandaag. Daardoor swingen de lonen opnieuw de pan uit.

Google betaalt pas afgestudeerde computerwetenschappers een jaarsalaris van 90.000 tot 105.000 dollar, merkt The New York Times op. Dat is 20.000 dollar meer dan enkele jaren geleden. Het gemiddelde startloon in Silicon Valley bedraagt 80.000 dollar, omgerekend zo’n 56.200 euro.

Abonnement bij de kapper

Klassieke extra’s zoals gratis maaltijden, busvervoer of aandelenopties volstaan niet meer om nieuw talent aan te trekken. En dus springen bedrijven in de Valley steeds creatiever om met hun verloningspaketten. Sommige beloven een gratis tablet-computer, andere bieden een abonnement bij de kapper aan. Er zijn zelfs werkgevers die toestaan dat medewerkers hun hond mee naar kantoor brengen. Ook bijzonder: een opleiding om later zelf een bedrijf te kunnen starten, inclusief begeleiding in de zoektocht naar durfkapitaal.

Rekruteerders zeggen dat één op de drie ingenieurs die worden benaderd naar financiering voor een eigen bedrijf vragen in plaats van naar een job. Daardoor wordt het steeds moeilijker om nog werknemers te vinden. Veel bedrijven trekken dan ook mensen aan met de belofte hen later naar een eigen start-up te begeleiden.

(wv)   

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook