8 op de 10 denken aan jobwissel in 2020
Een nieuwe job blijkt een populair voornemen. Maar liefst 80% heeft naar verluidt de intentie om in 2020 van job te veranderen.
Solliciteren gebeurt meer en meer online. Maar wat zijn de gevaren? Waar moet je op letten? Kunnen bedrijven je zomaar googelen? En is het gebruiken van social media (Facebook, Twitter, Instagram...) écht de toekomst bij het zoeken en vinden van een nieuwe job? In ons dossier beantwoorden wij al deze vragen.
Denk eraan trouwens: niet alleen je vrienden kijken naar je online foto’s en uitlatingen op je sociale profielen, ook je toekomstige werkgevers! Pas dus op met welke dingen je online zet...
Een nieuwe job blijkt een populair voornemen. Maar liefst 80% heeft naar verluidt de intentie om in 2020 van job te veranderen.
Soms weet je gewoon dat je goed zou zijn in een bepaalde job, maar je cv ondersteunt je gevoel niet. Hoe krijg je dan toch die job?
Solliciteren is niet eenvoudig. Een mogelijke oplossing is een kennismaking via chat en video.
In Duitsland is een wetsvoorstel ingediend dat werkgevers verbiedt om informatie over sollicitanten op te zoeken op Facebook.
Hoewel veel werkgevers nog altijd de klassieke sollicitatiebrief en cv in een omslag met postzegel verkiezen, rukt online solliciteren steeds verderop.
Bij een sollicitatie komt het erop aan jezelf goed te kunnen verkopen. En hoe kan je dat beter doen dan met ...
Om tussen de groeiende stapels van kandidaten nog op te vallen, worden sommige werkzoekenden creatiever in hun speurtocht naar een baan.
De VDAB vroeg aan 950 werkgevers hoe ze nieuw personeel aantrekken. Naast advertenties en jobsites blijken vooral het eigen personeel en de bedrijfsrelaties een populair kanaal. Voor social media moet het beste nog komen.
Recruiters beginnen Twitter steeds vaker als wervingskanaal te gebruiken.
Nieuwe job, nieuwe baas. Maar mag deze zomaar me opzoeken op google vooraleer ik op gesprek ga?
Niet alleen je vrienden kijken mee naar je online foto’s en uitlatingen. Ook een op vijf werkgevers checkt hoe sollicitanten zich op het web presenteren.
Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, vindt het nu het uitgelezen moment om aan te werven omdat er veel werkkrachten beschikbaar zijn.
Een motivatiebrief beslaat maximaal één pagina, luidt klassiek sollicitatieadvies. Maar het kan ook in 140 tekens. Want na LinkedIn lijkt nu ook Twitter zich een weg te banen naar de jobmarkt. Wie zijn baan beu is, kan zelfs twilliciteren op twacatures. Maar is het meer dan wat getjilp?
Naast kennis en kunde zijn de soft skills minstens even belangrijk bij rekrutering. Dit zijn die 10 belangrijkste waar men naar op zoek is.
Als sollicitant is het vaak moeilijk om in te schatten of de rekruteerder naar wie je je cv gestuurd hebt jouw kandidatuur al heeft doorgenomen of niet. Hoe lang moet je gemiddeld wachten op antwoord na je sollicitatiegesprek?
Dora, de rekruteringsrobot van Happy Recruiter, heeft er haar eerste professionele jaar opzitten. De robot was intussen al goed voor 350.000 interviews.
Hoe relevant is een sollicitatiebrief nog in tijden dat digitalisering en sociale media alomtegenwoordig zijn?
Het succes van Instagram ontgaat werkgevers niet. Ze schakelen dit platform steeds vaker in om te rekruteren. Hoe maak jij gebruik van dit medium?
Ben je geen kei in het schrijven van sollicitatiebrieven? Niet getreurd. Je kan jezelf ook voorstellen in een filmpje. Dat is origineler en je valt meer op.
Video-cv's zijn populair, maar intussen is deze vorm van solliciteren al ingeburgerd waardoor gewoon een filmpje opnemen over jezelf niet meer volstaat.