Bazen
Vorige

1 van 392

Volgende

Positief denken over ex-werkgever helpt bij werkloosheid

Wie na ontslag of afvloeiing zich toch nog sterk identificeert met zijn ex-werkgever, blijkt over een groter zelfvertrouwen te beschikken en een groter gevoel van doelgerichtheid te vertonen tijdens de werkloosheidsperiode. Dat wijst een onderzoek van de San Francisco State University uit.
#

Volgens het onderzoek van Jennifer Tosti-Kharas, een assistent-hoogleraar Management aan de San Francisco State University, voelen werklozen die zich blijven identificeren met hun voormalige werkgever, zich in het algemeen beter, zélfs als ze zelf door deze werkgever werden afgedankt.

"Door hun positieve associaties met hun werkgever in het verleden hebben deze werklozen iets om zich aan vast te klampen na ontslag. Als je echter nooit een positieve associatie hebt gehad met je werkgever, dan heb je na ontslag niets positiefs meer over om je beter te voelen", aldus de onderzoekster.

Succes zoektocht

De participanten met positief beeld namen beledigingen aan het adres van hun vorige werkgever persoonlijk op. Daarnaast spraken zij in discussies steeds over hun ex-werkgever in de 'wij-vorm' en niet in de 'zij-vorm'. Deze sterke identificatie zorgt ervoor dat zij zich beter dan anderen voelen na het verlies van hun job. De resultaten van het onderzoek, waarbij onder meer 1.191 mensen werden bevraagd, voegen daar nog aan toe dat dit tevredenheidsgevoel positief samenhangt met het succes van hun zoektocht naar een nieuwe job.

De onderzoekster benadrukt echter wel dat deze conclusies enkel van toepassing zijn op werknemers die beseffen dat ze hun jobverlies aan zichzelf of aan hun positie in het bedrijf te danken hebben.

(nm) – Bron: Express.be 

15 november 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook