Vorige

1 van 188

Volgende
Volgend artikel:

Het ene ontslag is het andere niet

Strafblad beter dan 2 jaar werkloos

17 oktober 2012
Onderzoek van Bullhorn, een Amerikaanse ontwikkelaar van rekruteringssoftware, wijst uit dat jobhoppers en kandidaten die ontslagen zijn volgens rekruteerders het moeilijkst te koppelen zijn aan een nieuwe job. Sommige recruiters verklaren zelfs dat een sollicitant met strafblad nog makkelijker te plaatsen is dan iemand die al twee jaar werkloos is.
handboeien zakenman

Het onderzoek in opdracht van Bullhorn, uitgevoerd bij 1.500 personeelsmanagers en recruiters, toont aan dat de volgende kenmerken door rekruteerders als lastig worden ervaren bij het plaatsen van een kandidaat:

  • Werkloosheid door ontslag: 78%
  • Jobhopping: 39%
  • Werkloosheid langer dan een jaar:31%
  • Verouderde opleiding en competenties: 31%
  • Onverklaarbare gaten in CV: 28%
  • Geen recente ervaring in moderne werkomgeving, met moderne software: 26%

Strafblad vs. langdurig werkloos

Naast werkzoekenden die eerder ontslagen zijn en jobhoppers blijkt dat ook langdurige werklozen volgens recruiters erg moeilijk te matchen zijn aan een job. Sommige rekruteerders denken zelfs dat ze nog makkelijker een kandidaat met strafblad (geen zware misdaad) aan een job kunnen helpen dan iemand die al twee jaar geen werk heeft.

Overigens zegt slechts één procent van de recruiters dat 50-plussers het eenvoudigst te matchen zijn. Niemand van de bevraagden gaf aan dat het eenvoudig was om een kandidaat boven de 60 jaar aan een job te helpen.

(nm) – Bron: HRsquare.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Of zoek in 14278 andere jobs