Paul 'Boogie Boy' Ambach: Chirurg

22 oktober 2012
Eerlijk? We weten niet of we spring-in-'t-veld Boogie Boy zomaar aan ons lichaam zouden laten "prutsen". Nochtans is chirurg zijn absolute droomjob ...
Paul 'Boogie Boy' Ambach
"Met mijn dikke vingers kan ik niet opereren" (Paul Ambach, concertorganisator/artiest/zanger/...)

Wat is er nuttiger dan mensen helpen? Chirurg is een emotioneel geladen beroep en toch moet je in alle omstandigheden koelbloedig blijven. Daar neem ik mijn pet voor af. Ik heb een mateloos respect voor mensen die levens redden. Zo ben ik ook de mensen die mijn vader uit handen van de nazi's hebben gered eeuwig dankbaar. In vergelijking hebben zangers maar weinig te betekenen. Ja, Bono wil ook mensenlevens redden, maar gaat het geld daarvoor halen bij wereldleiders. In plaats van zelf in zijn buidel te tasten, zoals Bill Gates doet.

Chirurgen genieten veel aanzien, vooral bij de meisjes. Eigenlijk heb ik altijd gedroomd van jobs waar je flink je boterham mee kan verdienen: chirurg dus, maar ook tolk. Ooit was het mijn ambitie om vertaler te worden in diplomatieke kringen. De glitter en glamour, de limousines, dat trok mij aan. Ik studeerde ook effectief talen, maar toen ik deelnam aan een examen voor tolk aan de Europese Gemeenschap, bleek dat ik wel over het temperament, maar niet over de nodige techniek beschikte om het daarin ver te schoppen.

Niet handig

Ik ben heel mijn leven gefascineerd geweest door wat ik niet kan. De wetenschap intrigeert me, maar ik heb er geen kaas van gegeten. De lange inspanning die de geneeskundestudies vragen? Had ik nooit tot een goed einde kunnen brengen. Daarvoor maakte ik te graag plezier als jonge gast.

Bovendien was ik niet handig genoeg. Ik mag er niet aan denken dat ik in een lichaam zou gaan snijden. Enkele topchirurgen mag ik vandaag tot mijn beste vrienden rekenen. Dat zijn heel georganiseerde mensen. Niet zo confuus en chaotisch als ik. Ik ben jaloers op hun discipline.

Intellectueel staan ze ook heel sterk: ze lezen veel boeken. Het zijn geleerde én volleerde mensen. Met mijn dikke vingers kan ik dan wel niet opereren, bluespiano spelen vormt geen enkel probleem. Dat is geen kwestie van handigheid. Eerder van spirit. Als je blues speelt, moet het swingen. De juiste noot op het juiste moment plaatsen: dat kan ik.

(pvd)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16553 andere jobs